Анкара. Председателят на отдел Учебна програма“ на турското министерство на

...
Анкара. Председателят на отдел Учебна програма“ на турското министерство на
Коментари Харесай

Hurriyet: В новия проект на учебната програма в турските училища теорията на еволюцията на Чарлз Дарвин ще бъде премахната

Анкара. Председателят на отдел „ Учебна стратегия “ на турското министерство на образованието Алпаслан Дурмуш заяви, че теорията за еволюцията на Чарлз Дарвин ще бъде изключена от новия план за образователната стратегия в учебните заведения на страната, съобщи Hurriyet.
Дурмуш съобщи, че програмата е показана на президента Реджеп Тайип Ердоган, който я е одобрил. Според плана разделът „ Произход на живота и еволюция “, който е разказан от чиновника като „ противоречив “, ще бъде отстранен от часовете по биология. „ Изключихме противоречивите тематики, поради учениците, които са на прекомерно дребна възраст, с цел да схванат научната основа на тези въпроси “, счита Дурмуш.
Преподавателите от университетите в Турция и преди са подлагали на критика вероятното решение, акцентирайки на Министерството на образованието, че единствената страна, в която не се учи теорията на еволюцията е Саудитска Арабия.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР