Известен журналист направи мрачна прогноза за правителството след изборите на

...
Известен журналист направи мрачна прогноза за правителството след изборите на
Коментари Харесай

Петьо Блъсков: Кабинетът след изборите ще е за кратко

Известен публицист направи мрачна прогноза за държавното управление след изборите на 9 юни.

В актуалната предизборна акция няма нищо ново, с разликата, че в този момент е " малко вяла, а младите са аполитични ", съобщи историкът проф. Христо Матанов в " Денят ON AIR ".

Журналистът Петьо Блъсков напомни свадите през последните месеци и излезлите записи, като уточни, че нито един от тях не е получил достоверно доказване от специалисти.

" Тайната стратегическа игра на българските политици, които имат смелостта да се назовават класа, е последователно да отвращават публиката от себе си. Това им носи добър дял. Знаят, че това е инструмент, който работи - ниска изборна интензивност, избрани твърди ядра, избират си се същите ", посочи журналистът.

Според Блъсков е евентуално за малко да има кабинет след изборите.

" Ще забележим по-динамична обстановка след тези избори. Няма по какъв начин да бъдат преодолени най-силните, с цел да дойдат по-слабите, само че ще има динамичност ", предвижда още Блъсков пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Матанов изрази мнение, че упованията към този момент са да няма цялостен мандат на държавните управления.

" Сегашният политически хайлайф няма това самочувствие, каквото са имали политиците от едно време.  Не са поели независим път на развиване ", проучва проф. Матанов.

Партиите нямат идеология, счита Блъсков: " Съкращават леви, десни и центристи, а в действителност всички вършат едно и също ".

А проф. Матанов е безапелационен, че за национална теория към този момент е късно. " Сръбската национална теория е правена преди повече 180 години, гръцката също. Съгласен съм, че партиите нямат политическа идеология ", съобщи проф. Матанов.

Относно напрежението в БПЦ проф. Матанов е на мнение, че има лобита, които не излизат на повърхността, за разлика от политическите такива, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР