Английският елитен клуб Манчестър Юнайтед и Сър Джим Ратклиф получиха

...
Английският елитен клуб Манчестър Юнайтед и Сър Джим Ратклиф получиха
Коментари Харесай

Висшата лига одобри сделката на Ратклиф с Ман Юнайтед

Английският първокласен клуб Манчестър Юнайтед и Сър Джим Ратклиф получиха утвърждението на Висшата лига за договорка за закупуване на 25% от клуба от страна на предприемача. Милиардерът получи позволение да приключи договорка според разпоредбите на лигата, определящи кой има право да бъде притежател или шеф на футболен клуб.

Висшата лига на Англия има право да постанова несъгласие, да лимитира и да скапва покупко-продажби по придобиване на клубове, в случай че реши някоя кандидатура о аргументи като престъпни присъди, спортни забрани или присъединяване в други клубове.

По-рано днес срокът да извършване на тази договорка, която би трябвало да се изповяда на стоковата борса в Ню Йорк, бе продължен до среднощ в петък. Първоначално офертата на Раткриф, който желае да стане миноритарен притежател на клуба, изтичаше в среднощ във вторник.

„ Придобиването от сър Джим Ратклиф на 25 % от ФК Манчестър Юнайтед и по-нататъшна инвестиция от 300 милиона $ в клуба бяха утвърдени от Борда на Висшата лига след завършването на нужния одит на фирмите му, както и инспекцията на персоналното му досие, се споделя в формалното изказване на Висшата лига. Лигата чака потвърждението, когато договорката бъде публично завършена.

Футболната асоциация към момента би трябвало да утвърди инвестицията на 71-годишния Ратклиф в Юнайтед, само че това се преглежда като условност преди снадки краен период за завършване на договорката на 17 февруари. Акциите в клуба се покачиха с 8% на Нюйоркската фондова борса, в курс на най-хубавото еднодневно процентно нарастване от 7 август.

Стъпката на Ратклиф се преглежда като надали не избавление на клуба от ръководството на американското семейство Глейзър, защото самият той е почитател на тима от дете. От друга страна при Глейзър клубът изпадна от борбата за купата, което в някакъв миг съответства и с отдръпването на сър Алекс Фъргюсън от поста управител на клуба.

Много почитатели се надяваха Глейзър да продадат клуба напълно, откакто те през ноември 2022-а година оповестиха, че са отворени да приветстват нови вложители. За момента обаче това наподобява надалеч от действителността, въпреки влизането на Ратклиф да се приема като стъпка в тази посока.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР