Английската фирма Lucozade няма да показва своята марка на Световното

...
Английската фирма Lucozade няма да показва своята марка на Световното
Коментари Харесай

Английска фирма възропта срещу Катар 48 часа преди началото на Мондиала

Английската компания Lucozade няма да демонстрира своята марка на Световното състезание в Катар. Както написа Sun, производителят на питиета удостовери, че бутилки на компанията няма да се виждат на мачове, тренировки или по време на конференции през целия шампионат.

Това е огромен ход от страна на Lucozade, който е сътрудник на британския народен тим от 2008 година „ Трите лъва “ ще получават питиета, само че те няма да носят логото на компанията.

Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в уеб страницата Gong.bg

Тези дейности идват след проблемите с човешките права и тези на LGBTQ+ общността в страната от Персийския залив. И двата казуса не престават да бъдат съществена тематика единствено два дни преди началото на форума.

В публично изказване британската компания съобщи: „ Lucozade е горделив дълготраен спонсор на Англия, само че ние не сме формален сътрудник на Световното състезание по футбол. Продължаваме да поддържаме всички британски тимове, които третират разнообразието, справедливостта и приобщаването “.

England sponsor Lucozade PULLS World Cup branding & bans bottles in Qatar snub - The Sun
— Real Terryo Official (@RealTerryo)
„ Отборът на Англия има достъп до нашите питиета за хидратация, само че ние няма да демонстрираме марката на конференции, тренировки или на терените “, продължиха от Lucozade.

Подготовката за Световното състезание, беше засенчена от куп обществени проблеми, свързани с човешките права в Катар и преследването на LGBTQ+ общността.

Твърди се, че хиляди мигранти и катарски служащи са починали, до момента в който са изграждали инфраструктурата за Мондиала. Освен това хомосексуализмът е неразрешен в страната хазаин.

Самата селекция на Англия за Световното състезание кацна в Катар със аероплан, наименуван „ Гей Прайд “ в символ на непокорство към домакина на форума.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР