Американският тенисист Кристиан Харисън беше глобен с 3000 долара за

...
Американският тенисист Кристиан Харисън беше глобен с 3000 долара за
Коментари Харесай

3000 долара глоба за... интервю без маска!

Американският тенисист Кристиан Харисън беше санкциониран с 3000 $ за отвод от наложително изявление след мач, защото се от него се изискваше слагането на защитна маска, оповестява Ройтерс. Харисън победи номер 1 в схемата Кристиан Гарин (Чили) на 9 януари във втория кръг на шампионата в Делрей Бийч (САЩ) със 7:6 (3), 6:2.

" След втория си мач в шампионата взех решение, че няма да давам изявленията, защото не е безвредно да носите маска дълго време в жегата след тежка среща ", написа американецът в Инстаграм, откакто получи санкцията. " Мислех, че това не е наложително и няма да получа санкция. Вечерта ми споделиха, че е належащо поради телевизионното предаване. Носенето на маска за изявленията пред камерата, когато никой не е в близост, няма нищо общо със сигурността, не поддържам това предписание за малкия екран ", добави Харисън.

По-рано той изрази подозренията си по отношение на разпоредбите за носене на маска.

" Явно съм задоволително здрав, с цел да играя тричасови мачове, само че съм рисков за всички, когато обикалям ресторант без маска ", написа 26-годишният тенисист.

Тази нощ Харисън в профил италианеца Джанлука Маджер със 7:6(2), 6:4 и за първи път в кариерата си доближава до полуфинал на шампионат от ATP. В спор за място на финала той ще срещне номер 4 Хуберт Хуркач от Полша.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР