Американският президент Доналд Тръмп съобщи вчера, че отново няма да

...
Американският президент Доналд Тръмп съобщи вчера, че отново няма да
Коментари Харесай

Тръмп няма да отиде на годишната вечеря с журналистите в Белия дом

Американският президент Доналд Тръмп заяви през вчерашния ден, че още веднъж няма да участва на годишната галавечеря на асоциацията на публицистите, упълномощени към Белия дом, и назова събитието прекомерно негативно, съобщи Ройтерс.

Така за трети път президентът ще пропусне влиятелната вечеря, която ще е на 27 април в хотел във Вашингтон.

Тръмп има сложни връзки с упълномощените в Белия дом публицисти, които постоянно упреква, че са пристрастни. Въпреки това той дава отговор на журналистически въпроси съвсем всеки ден.

Тръмп осведоми публицистите на южната ливада пред Белия дом, че ще бъде на политическа демонстрация със свои последователи, вместо да отиде на вечерята.

"Ще отида на протест, тъй като вечерята е толкоз скучна и толкоз отрицателна, по тази причина ще създадем доста позитивно събитие ", сподели президентът.

Тръмп добави, че мястото на митинга още не е определено, само че той ще е огромен, а вечерята на кореспондентите е прекомерно отрицателна. "Обичам позитивните неща ", сподели президентът.

Обикновено на тази вечеря се отдава дължимото на свободното слово и свободата на печата. Предишните президенти на Съединени американски щати по предписание уважаваха поканата да участват и произнасяха тирада, показват ДПА и Франс прес.

Първоначално Тръмп загатна, че тази година може да участва, откакто уредниците трансформираха обичайния формат и се отхвърлиха да канят комедиант, показва Асошиейтед прес.

Тази година вечерята ще се концентрира най-много върху публицистиката, а не върху блясъка и известните имена, поради рецензии, че събитието се е отклонило от задачите си, прецизира ДПА.

Почетен оратор ще е историкът и притежател на премия "Пулицър " Рон Черноу. Това е разчупване на традицията асоциацията нормално да кани комедиант, който да направи главното изявление.

Миналата година това беше Мишел Улф. Тя извърши монолог, в който подложи на жестока рецензия високопоставени политици и персони от медиите, само че беше подложена на критика задето е била прекомерно внезапна.

Вечерите на кореспондентите при Белия дом стартират през 1921 година От 1980 година до момента всички президенти са участвали на събитието, като се изключи Роналд Рейгън през 1981 година, когато се възстановяваше от нахлуване, при което беше тежко ранен.

На вечерята през 2011 година, на която беше посетител, Тръмп стана цел на рецензиите на тогавашния президент Барак Обама, който се подигра с пристрастеността му към теории на конспирацията, показва Агенция Франс Прес.

Години наред магнатът в региона на недвижимите парцели Тръмп поставяше под подозрение родното място на Обама и легитимността му като президент на Съединени американски щати.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР