Американският президент Джо Байдън и отиващият си от поста германски

...
Американският президент Джо Байдън и отиващият си от поста германски
Коментари Харесай

Байдън и Меркел обещаха общ фронт срещу Русия и Китай

Американският президент Джо Байдън и отиващият си от поста немски канцлер Ангела Меркел дадоха обещание да работят дружно за отбрана против съветската експанзия и да се изправят дружно против недемократичните дейности на Китай, съобщи Ройтерс.

Байдън съобщи, че още веднъж е подчертал безпокойствата си по отношение на газопровода " Северен поток " 2, който се строи от Русия до Германия под Балтийско море, само че двамата с Меркел са единни в убеждението си, че Русия не би трябвало да употребява газа като оръжие.

" Ние стоим един до различен и ще продължим са сме единни, с цел да защитим нашите съдружници от източния фланг на НАТО от съветската експанзия ", съобщи Байдън на взаимна конференция с Меркел.

Той сподели, че двете страни са подготвени да се изправят и защитят демократичните правила, когато Китай или друга страна се пробва да подкопае свободното и отворено общество.
Съединени американски щати и Германия са основни съдружници в НАТО, само че връзките им пострадаха по време на предходния американски президент Доналд Тръмп, отбелязва Ройтерс. Байдън и Меркел се познават и са работили дружно в продължение на години. И двамата дадоха обещание да засилят връзките сред двете страни в бъдеще.

Вашингтон се притеснява, че газопроводът " Северен поток " 2 ще навреди на Украйна и ще усили зависимостта на Европа от съветския газ. Съединени американски щати желаят да намерят метод за гарантиране, че Русия няма да може да употребява газопровода, с цел да навреди на Украйна или на други съдружници в Източна Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР