Aмериканският испаноезичен телевизионен канал "Унивисион" (Univision) съобщи снощи, че неговжурналистически

...
Aмериканският испаноезичен телевизионен канал "Унивисион" (Univision) съобщи снощи, че неговжурналистически
Коментари Харесай

Мадуро прекъсна интервю с американски журналисти и ги задържа за два часа

Aмериканският испаноезичен ефирен канал "Унивисион " (Univision) заяви нощес, че неговжурналистически екип отпред с авторитетния водещ Хорхе Рамос е бил арестуван през вчерашния ден по време на изявление с венецуелския президент Николас Мадуро в президентския замък "Мирафлорес " в Каракас, предадоха Ройтерс и АП.

"На президента не се понравиха въпросите на интервюиращия и той подреди записът да бъде спрян, да се конфискува техническото съоръжение на екипа и да бъдат арестувани шестимата публицисти в двореца "Мирафлорес " в Каракас ", се споделя в известието.

Рамос е един от най-влиятелните испаноезични публицисти в Съединени американски щати. Той сподели нощес, че Мадуро е прекъснал изявлението след 17 минути, когато Рамос му посочил на айпада си фрагменти, снимани ден по-рано, на които се вижда по какъв начин млад венецуелец яде хранителни останки, изпаднали зад боклукчийски камион.

Веднага след известието на тв канала Държавният департамент прикани Мадуро неотложно да освободи публицистите, като уточни, че "светът следи ставащото ". Екипът на Рамос бил освободен два часа по-късно, само че оборудването не му било върнато.

Венецуелското държавно управление, представено от АП, отхвърли версията на Рамос и го упрекна, че се пробва да инсценира интернационален случай.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР