Американският държавен секретар Антъни Блинкен се срещна с турския президент

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкен се срещна с турския президент
Коментари Харесай

Ердоган прие Блинкен, обсъдиха войната в Газа и членството на Швеция в НАТО

Американският държавен секретар Антъни Блинкен се срещна с турския президент Реджеп Ердоган, съобщи почитан посланик от Съединени американски щати, представен от Франс прес и БНР.

Не се оповестяват детайлности за срещата, само че измежду разискваните тематики са били войната в Газа и настояването на Анкара за американски изтребители.

От турското външно министерство оповестиха, че посланик номер едно на Вашингтон е провел двучасова среща с турския си сътрудник Хакан Фидан в двореца " Вахдеттин " за " филантропичната рецесия в Газа, процеса на присъединение на Швеция към НАТО, както и двустранни и районни въпроси ".

Американският държавен секретар дойде нощес в Истанбул. Освен Турция той ще посети прилежаща Гърция, както и редица страни в Близкия изток.

Докато започва обиколката на Антъни Блинкен, стана ясно, че израелските сили са нанесли серия от удари в Южен Ливан, в отговор на изстреляните към Северен Израел по-рано към 40 ракети, съобщи Франс прес. Изтребители на Израел са атакували редица обекти, ръководени от " Хизбула " в регионите на Айта ал-Шааб, Ярон и Рамя.

Междувременно от ръководеното от " Хамас " Министерството на здравеопазването в Газа оповестиха, че за последното денонощие са били убити минимум 122 палестинци, а други 256 са били ранени. Жертвите от началото на израелската интервенция в палестинския анклав са към този момент над 22 700 души, а ранените - близо 60 000.

Световната здравна организация и Организация на обединените нации направиха нова доставка на медицински консумативи в южната част на Газа, заяви генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус.

Помощта включва хладилници, слънчеви панели, консумативи за раждания, както медикаменти и консумативи за осъществяване на интервенции. Изпратени са също 15 кревати за интензивни отделения, както и същия брой 15 елементарни болнични кревати за ръководената от Организация на обединените нации полева болница в региона.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР