Американският Държавен департамент одобри продажбата на България на нови 8

...
Американският Държавен департамент одобри продажбата на България на нови 8
Коментари Харесай

САЩ одобриха още осем F-16, кабинетът решава

Американският Държавен департамент утвърди продажбата на България на нови 8 изтребителя Ф-16 (F-16 C Block 70) и обвързваното с тях съоръжение, заяви Агенцията за съдействие в региона на защитата и сигурността към Пентагона в понеделник.

Агенцията е предоставила на Конгреса изискваните за договорката документи. Става въпрос за 4 изтребителя F-16 C Block 70 и още четири F-16 D Block 70 aircraft, както и дълъг лист с съоръжение и въоръжение за тях.

Общата цена за всичко се чака да е най-вече 1 милиард и 673 милиона $. Главният реализатор ще бъде “Локхийд Мартин”.

Разликата сред F-16 C Block 70 и F-16 D Block 70 aircraft е, че първият е военен с една седалка, а вторият - с две, и може да се употребява и за образование на водачи.. Но имат 99 на 100 идентични бойни благоприятни условия, изясни за “Труд” някогашният началник на Военновъздушни сили и някогашен шеф на защитата ген. Константин Попов.

На 18 август м. година стана ясно, че първият длъжностен кабинет на Стефан Янев е задвижил процедурата по закупуването на още 8 изтребители F 16 oт Съединени американски щати. Тогава беше очебийно, че страната ни ще упорства новите машини да бъдат плащани разсрочено.

Според президента Румен Радев държавното управление би трябвало да вземе тежко решение за закупуването на новите осем самолети. “Може ли да си го разреши българското държавно управление? Желателно е да може. Ние би трябвало да имаме цялостна ескадрила, съобщи президентът през вчерашния ден.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР