Американският астроном Брадли Шефер разказва защо критиците на неговата статия,

...
Американският астроном Брадли Шефер разказва защо критиците на неговата статия,
Коментари Харесай

Псевдоучени в споровете около извънземните от съзвездие Лебед


Американският астроном Брадли Шефер споделя за какво критиците на неговата публикация, свидетелстващи за „ невъзможното “ смъкване в яркостта на неотдавна откритата звезда KIC 8462852, се държат неподобаващо и за какво изводите им са погрешни, написа РИА Новости.

„ Много е тъжно, че през днешния ден в разногласията към звездата KIC 8462852 в съзвездие Лебед преобладават псевдоучени. Например Хипке и Лунд първо се свързали с пресата – знам сигурно, че Хипке първо е позвънил на публицистите, а чак по-късно е разгласил публикацията.

Нито единият, нито другият в миналото са виждали фотоплаките от Харвард, само че това не им попречи да разгорят историята в мрежата и да слагат под опасност всички проучвания на тази звезда “, споделя Шефер от университета на Луизиана в Батън Руж (САЩ ).

С него не бяха съгласни група астрономи под управлението на (Michael Hippke), които приписаха съмненията в яркостта на неточности при подготовката на фотосите.

Шефер упрекна Хипке и сътрудниците му в научна нечистоплътност и показа лист на грешките, които те са създали при разбора на фотоплаките. През май т.г. Хипке и сътрудниците му показаха нова версия на разбор с отчитане на претенциите на Шефер, само че резултатите останаха същите.

„ Въпреки слуховете в обществените мрежи и медиите, не аз съм този, който не е прав, а Хипке и Лунд. Фиксираните от тях съмнения в яркостта на всички звезди на фотоплаките, както елементарно би изяснил всеки професионален астроном, се явяват разследване от две елементарни неточности “, изяснява Шефер.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР