Интересни наблюдения е направил адвокат Цветан Цветанов, докато разглеждал архивни

...
Интересни наблюдения е направил адвокат Цветан Цветанов, докато разглеждал архивни
Коментари Харесай

НЛО над Евксиноград в далечната 1903 година?

Интересни наблюдения е направил юрист Цветан Цветанов, до момента в който разглеждал архивни фотоси на България.

Той ни е изпратил писмо, в което споделя доброжелателните си усещания, без да търси сензация, а просто споделя, че щом американците са създали от своя Розуел атракция, за какво и ние да не се превърнем в НЛО туристическа дестинация – а и за какво не като първата страна с документирано НЛО в историята.

Адвокат Цветанов бе по този начин общителен преди време да ни даде своя роман, оповестен в рубриката „ Литературен глобус ” на вестник „ Народна юноша ” (брой 230/4 октомври) през далечната към този момент 1987 година, в който планува опцията черните дупки да бъдат употребявани като безконечен мотор, преди този момент да стори съветският академик Александър Казикин, а след него и други.

Може би е пристигнало време за НЛО да се заприказва съществено. Учените сами признават, че не всичко, с което се сблъскват, има разумно пояснение. Вече е реалност първият теоретичен план, който ще учи необясними феномени .

„ Стана ясно, че всеки пробив в нашето схващане на феномена НЛО изисква раздор с предишното. Днес би трябвало да учим НЛО по същия метод, както и другите науки учат своите съответни обекти. Разбира се, това не е елементарна задача, само че е допустимо да се направи с помощта на актуалните достижения в технологиите “, споделя Марк Родер, теоретичен шеф на Центъра по проучване на НЛО, който е създател на плана взаимно с политолога Александър Венд от университета на Охайо.

Изглежда, в действителност е време да приказваме намерено. Адвокат Цветанов категорично акцентира, че изразът „ НЛО “ в тази ситуация не значи наложително извънземни, а е употребен в точното му значение – неидентифицирани летящи обекти.

Предоставяме на вашето внимание писмото му без редакторска интервенция.

„ Пиша Ви като елементарен четец и клиент на Вашия известен уебсайт за една забавна вест. Тези дни разглеждах  доста остарели, над стогодишни фотографии на двореца в Евксиноград и строителството на неговото пристанище от края на XIX и при започване на ХХ век.

Фотографиите са качени в  заслужаващия почитание заради високо патриотичните и любознателни български цели на неговите основатели уебсайт Ретро България , като по-конкретно към тях води  линк, обвързван с раздела покрайнините на Варна, Двореца в Евксиноград .

Случайно на две от фотосите в този раздел, под които има словесно разяснение (Пристанището в строеж), които употребявам случая да Ви ги посоча  с некомерсиална цел, забелязах снимани странни летящи обекти в небето над пристанището.

Обектите, които съгласно мен не би могло или мъчно би могло да се одобри, че са птици, се виждат ясно, изключително в случай че се употребява функционалността zoom за нарастване.

© Ретро България

Като се има поради, че строителството на пристанището е почнало в 1903 година и е завършило до 1906 година, тези обекти стават още по завладяващи, тъй като на 17 декември 1903 година американските велосипедни механици – братята Орвил (32 г.) и Уилбър (36 г.). Райт правят първия в историята на човечеството следен полет с моторен летателен уред, по-тежък от въздуха.

Първият полет е край хълма Кил Девъл, покрай Кити Хок в Северна Каролина. Всеки от братята прави по два полета, като полетът на Орвил продължава 12 секунди и има дължина 36 метра, а последният, четвърти полет, трае 59 секунди, в които Уилбър прелита 255,60 метра.

Обектите на фотосите над Евксиноград са летящи и както е видно на две от фотосите, единият е сниман в две разнообразни локации в небето над пристанището.

Според инцидентно сниманото на фотосите преди 110 година евентуално сме  изправени пред евентуален случай на НЛО при започване на ХХ век. По същото време в света няма на никое място такива летящи обекти, каквито са видни на фотографиите, качени  в този раздел на уеб страницата Retrobulgaria.com .

Любопитен факт е за интересуващите се от тази тема, че първата снимка в света на НЛО се твърди, че е направена в  1870 – в  Ню Хампшър (САЩ), а втората е направена  чак през 1927 в Орегон, отново Съединени американски щати.

При това състояние фотосите, направени преди 1906 година в България на строителството на  пристанището на Евксиноград се явяват меко казано носители на евентуално сензационна информация за първи НЛО снимани в света, тъй като са  първите в света, които са безспорни във връзка с времето и мястото на снимането.

Разбира се, това е мотив за доброжелателна, забавна и любопитна полемика с присъединяване и на специалисти. “

–––––

Мегавселена особено отваря мненията под тази публикация за една в действителност доброжелателна полемика. Очакваме градивни мнения, разсъждения и отзиви, като изключително високо ценим положителния звук. Нецелесъобразни и обидни изявления няма да бъдат допускани.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР