Стивън Хокинг, известният физик теоретик и космолог, направи поредното предупреждение,

...
Стивън Хокинг, известният физик теоретик и космолог, направи поредното предупреждение,
Коментари Харесай

Стивън Хокинг отново ни предупреди за извънземните

Стивън Хокинг, известният физик теоретик и космолог, направи следващото предизвестие, че софтуерни извънземни може да завоюват и колонизират Земята.

В изявление за испанския вестник El Pais на 30 септември Хокинг още веднъж подчертал, че извънземни могат да дойдат и да унищожат човечеството и това може да е по-лошо от идването на Христофор Колумб в Америка, оповестява CNET.

„ Подобни напреднали извънземни може да скитат из Космоса, с цел да завоюват и колонизират планети, които могат да доближат “, отбелязал Хокинг.

„ Само едните числа карат математическия ми разум да мисли за извънземните като за рационални същества. Реалният проблем се заключава в това да разберем какво съставляват пришълците “, споделил ученият.

Той добавил, че най-хубавият късмет за оцеляване на човечеството е да открие дом на друга планета.

„ Увеличава се рискът злополука да унищожи Земята – добавил Хокинг. – Затова желая да повиша осведомеността на обществеността за значимостта на галактическите полети. Научил съм се да не виждам прекомерно надалеч напред, а да се концентрирам върху сегашното. Има още толкоз неща, които желая да направя. “

Бедствието за нас може да пристигна от околната среда. То може да е нуклеарно. Може и да пристигна от друга планета.

Преди няколко месеца Хокинг утвърди нов план на съветския предприемач Юрий Милнер по търсене на извънземен разсъдък.

„ Не знаем толкоз за извънземните, само че познаваме земляните. Ако погледнете историята, ще разберете, че контакт с по-развита цивилизация не всеки път е положително. Напротив, доста софтуерно напреднали цивилизации изцяло са погубили по-малко развитите си „ събратя “.

Цивилизации в други светове ще разчетат нашия сигнал доста години откакто го изпратим. Възможно е да не им се сторим доста мощни. Възможно е те да ни видят такива, каквито ние виждаме бактериите “, съобщи Хокинг на конференция, отдадена на самодейността Вreakthrough Listen по търсене на сигнал от извънземен живот.

Проектът Breakthrough Listen ще обезпечи финансиране за търсене и сканиране на милиони звезди, близки до Земята.

На въпроса, какво още би желал да направи в живота си, Хокинг отвърнал:

„ Да отида в Космоса с Virgin Galactic. “

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР