Американските законодатели забраниха на Министерството на отбраната да купува батерии,

...
Американските законодатели забраниха на Министерството на отбраната да купува батерии,
Коментари Харесай

Съединените щати забраняват на Пентагона да купува батерии от CATL, BYD и от други китайски компании

Американските законодатели не разрешиха на Министерството на защитата да купува акумулатори, създадени от най-големите китайски компании, с което разшириха напъните на Вашингтон да отдели веригата за доставки на Пентагона от своя геополитически противник.

Правилото, въведено като част от последния Закон за разрешаване на националната защита, признат на 22-ри декември, не разрешава закупуването на акумулатори от следните китайски компании:

Contemporary Amperex Technology, BYD, Envision Energy, EVE Energy, Gotion High Tech Hithium Energy Storage Technology

Предвижда се наредбата да влезе в действие от месец октомври 2027 година

Мярката не се ползва за комерсиалните покупки на компании като Ford Motor, която лицензира технологията CATL за произвеждане на акумулатори за електрически автомобили в Мичиган. Tesla също купува някои акумулаторни акумулатори от BYD.

Лицензионното съглашение на CATL с Ford притегли нараснало политическо внимание предходната година. Това стана на фона на възходящата угриженост за ролята на китайските компании в производството на електрически автомобили. Миналия месец републиканските сенатори Тед Круз и Марко Рубио изпратиха писмо до министъра на защитата Лойд Остин, в което предизвестиха, че потреблението на акумулатори от CATL поражда опасения за сигурността.

От 10-те най-големи снабдители на акумулатори в света единствено три не са китайски. Последните данни демонстрират, че CATL и BYD усилват своите пазарни дялове в международен мащаб.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР