Американските власти признават, че вече не могат да възпрепятстват завършването

...
Американските власти признават, че вече не могат да възпрепятстват завършването
Коментари Харесай

САЩ не може да попречи на Северен поток 2, но може на други руски проекти

Американските управляващи признават, че към този момент не могат да попречват завършването на газопровода " Северен поток 2 ", само че имат намерение да се опълчват на осъществяването на други съветски планове, оповестява Bloomberg.

Според два източника в американската администрация, в този момент Вашингтон съвсем няма лост над Русия и Германия във връзка с газопровода. Един източник оповестява, че утвърждението на Сената на Съединени американски щати на законопроекта за бюджета за защита за фискалната 2020 година (началото на 1 октомври), който задължава администрацията на Съединени американски щати да наложи наказания против " Северен поток 2 " и " Турски поток " съвсем нищо не може да промени.

Съединени американски щати възнамеряват да основат спънки пред осъществяването на други съветски планове в енергийния бранш. Вашингтон има намерение да обърне по-голямо внимание на този въпрос след идването на Джон Съливан, който бе назначен за дипломат на Съединени американски щати в Русия.

Според медията, американският президент Доналд Тръмп показва готовността си да подпише законопроект за бюджета за защита за фискалната 2020 година. Санкциите против компании, участващи в построяването на " Северен поток 2 ", ще влязат в действие незабавно по-късно, означи източник в Конгреса на Съединени американски щати. А газопроводът ще бъде подготвен за въвеждане в употреба от април до юни 2020 година

Германия ревизира по какъв начин тъкмо вероятните американски наказания против " Северен поток 2 " ще повлияят на осъществяването на плана, като е допустимо ограничаващите ограничения да усложнят полагането на тръби в датски води, оповестява Bild, базирайки се на документ на Министерството на стопанската система и енергетиката на Германия.

Германия " ще ревизира какъв съответен резултат ще има законът (за санкциите) за реализацията на " Северен поток 2 ". Правителството не изключва полагането на тръби в датската икономическа зона да бъде усложнено заради оповестените наказания ".

Как тъкмо би трябвало да реагира Берлин, към момента не е ясно. Те ще изчакат преходния интервал, който ще продължи 30 дни. Ако тръбопроводът не бъде приключен през това време, тогава държавното управление ще намерения " по какъв начин тъкмо да реагира " на глобите.

Германия нееднократно е казвала, че счита построяването на газопровода извънредно стопански план. В същото време в Берлин декларират, че Украйна би трябвало да резервира ролята си в преноса.

Щефен Котре, представител на " Алтернатива за Германия " в Бундестага по енергетика, прикани Съединени американски щати да не се намесва в газовите разногласия сред Русия и Украйна. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР