Американските производители отчитат, че запасите им от чипове започват да

...
Американските производители отчитат, че запасите им от чипове започват да
Коментари Харесай

Американските компании привършват запасите от чипове

Американските производители регистрират, че запасите им от чипове стартират да се изчерпват на фона на световния дефицит на полупроводници, предизвести Министерството на търговията на Съединени американски щати, представено от Би Би Си.

Прочуване измежду 150 компании разкри, че техните ресурси от чипове са намалели фрапантно – в случай че през 2019 година те са разполагали с задоволително полупроводници за продукция за приблизително 40 дни, то в края на 2021 година запасите са били задоволителни единствено за 5 дни на произвеждане.

Продажбите на електронни устройства набъбнаха внезапно по време на пандемията, като производителите на полуповодници изпитват усложнения с това да отговорят на голямото търсене. Недостигът на чипове визира компании от редица промишлености – производители на смарт телефони, коли, перални машини, компютри и тн.

„ На фона на възходящото търсене и цялостната утилизация на съществуващите индустриални мощности, на всички е ясно, че единственият метод рецесията да бъде позволена е посредством възобновяване на локалния потенциал за произвеждане “, разяснява министърът на търговията на Съединени американски щати Джина Раймондо.

Според прочуването търсенето на чипове е със 17% по-високо спрямо 2019 година

На този декор редица компании оповестиха огромни вложения в Съединени американски щати. Миналата седмица Intel заяви, че ще вложи 20 милиарда $ в построяването на един от най-големите фабрики за чипове в американския щат Охайо.

През ноември Samsung заяви, че e избрал Тейлър, щата Тексас, за новия си цех за чипове в Съединени американски щати на стойност 17 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР