Американските журналисти бият тревога: Доналд Тръмп изгражда своята външна политика

...
Американските журналисти бият тревога: Доналд Тръмп изгражда своята външна политика
Коментари Харесай

MSNBC: Тръмп стана заплаха за съюза на западните страни – за радост на Путин

Американските публицисти бият паника: Доналд Тръмп построява своята външна политика по този начин, все едно в действителност желае за помогне на Владимир Путин и интензивно скапва връзките с европейските съдружници, споделя в своето ток-шоу водещата от MSNBC Рейчъл Медоу. Както акцентира тя, въпросната обстановка е законосъобразен резултат от дейностите на Тръмп, който унищожава 4световния ред, учреден на водачеството на Съединени американски щати.

РЕЙЧЪЛ МЕДОУ, водещ от MSNBC: През 2000 година няколко месеца, откакто Владимир Путин бе определен за първи път за президент на Русия, редакцията на The Washington Post изпрати в Москва нов редактор на локалното бюро. По тъкмо, изпратиха там двама души, съпрузи – Сюзън Гласър, до този миг работеща в редакцията като сътрудник по външната политика и брачният партньор ѝ – журналистът Питър Бейкър. Те се бяха таман оженили. В публикацията за тяхната женитба, оповестена в The New York Times пишеше, че „ Съпругът и брачната половинка са си всели отпуск от The Washington Post – те в този момент учат съветски език, готвят се взаимно да стават ръководители на московското бюро на вестника “.

Сюзън Гласър управлява активността на The Washington Post в Москва в течение на четири години, след което дружно със брачна половинка си, господин Бейкър, написа книга за това какво са научили до момента в който са работили там, поставяйки самобитно предизвестие, за което през днешния ден към този момент знаят всички. Книгата се назовава „ Кремъл в напредък: путинова Русия и краят на революцията “. В книгата се споделя за към този момент общоизвестната, само че още предизвикваща все още на обявата на труда горещи разногласия във външнополитическите кръгове догадка, че Путин не се трансформира в самобитен сътрудник на Запада, както се надяват в администрацията на Буш и в началото в администрацията на Обама. Авторите пишат за засилващия се в Русия авторитаризъм, който се построява с концепцията, че Путин ще върне страната в славната ера на свръхдържавата Съветски съюз.

През 2005 година Сюзън Гласър се връща във Вашингтон и до момента остава там, тя работи като редактор на изданията Foreign Policy и Politico. А в същото време множеството американци са размислили и в този момент познават във Владимир Путин индивида, който преди повече от 10 години е разказано от госпожа Гласър и господин Бейкър – а точно съперника на демокрацията и още повее властническия водач, безспорно враждебно отнасящ се към Запада и сигурно не наш другар. До такива заключения доближават на процедура всички американци…

…но все пак, не всички. Напускайки тази заран Белия дом, с цел да се насочи на среща на „ огромната седмица “ в Квебек, президентът Тръмп постави линия под сериозните мнения, които той дълго дни сипеше по адрес на страната – хазаин на срещата Канада и останалите сътрудници по „ седмицата “, призовавайки в нея да се върне Русия, все пак, че я изгониха от там преди няколко години поради нахлуването в Крим и завземането на част от украинската територия.

В своята днешна публикация в The New York Times за враждебното отношение Тръмп да дългогодишните съдружници на Съединени американски щати някогашният консултант по националната сигурност Сюзън Райс, изрази ето такава сурова оценка: Признаци за това, че американската политика се дефинира от Путин, не се следят. Въпреки това е мъчно да си представим, че даже да го правил, би могъл да го направи по-добре от това, което се случва в този момент “.

И в случай че имате потребност от доказателства в пресата за това по какъв начин са се влошили връзките сред Съединени американски щати и нашите най-надеждни съдружници в Европа, през днешния ден бе оповестена ето тази скучна публикация. Това е най-новият материал на Сюзън Гласър, която в този момент работи в списание New Yorker. Тя приказва с цялостен полк европейски чиновници - и техните цитати, които тя показва са доста забележителни, освен това освен тъй като те дават да се разбере до каква степен нежни са станали връзките сред Съединени американски щати и съдружниците им, само че и поради стрия метод, по който наподобяват. Цитирам: „ Спорът сред водещите демокрации в света, предсказан от избора на Тръмп, се сбъдва. Висши държавни чиновници в Лондон, Берлин и в другите европейски столици, както и във Вашингтон, ми споделиха своите опасения за това, че Тръмп може да бъде в краткосрочна вероятност най-опасната опасност за света “ – има се поради съюза на западните страни, „ в сравнение с съперниците му – властническите велики страни като Русия и Китай.

В Берлин Сюзън Гласър беседва с няколко немски чиновници, които, изтъквам, „ съпоставят обстановката с рецесия на персонален или фамилен проект “. Така, съгласно материала, един почитан член на немския парламент декларира: „ Създава се усещане все едно родителите са почнали да се съмняват дали въобще те обичат “. Друг служител съобщи: „ Ние се отнесохме сензитивно към обстановката, тъй като нашите връзки с Америка сами по себе си са преизпълнени с усеща – те наподобяват повече на връзки сред татко и наследник и ние към този момент не можем да познаем своя татко и осъзнахме, че той може да ни набие “.

Когато отменяте десетилетия остарял международен ред, учреден на управлението на Съединени американски щати, в освен това единствено за една година, хората наподобява възприемат това като персонална офанзива и се отнасят към с възприятие и съвестност.

Източник: Поглед Инфо
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР