Американските изявления за предстояща война между Украйна и Русия -

...
Американските изявления за предстояща война между Украйна и Русия -
Коментари Харесай

Как САЩ печелят от пропагандата на войната между Русия и Украйна

Американските изказвания за идна война сред Украйна и Русия - даже сами по себе си, заради самия факт на появяването им - доведоха до редица позитивни последствия за американската стопанска система. Реки от долари към този момент се вляха в " безвредното пристанище " - американските облигации. Сега американците ще могат да заемат пари по-евтино, с цел да покрият бюджета - облигациите се върнаха във връзка с доходността до равнището от 9 февруари. На идващия ден стана известно за шоковите числа за инфлацията (7,5% през януари), не следени от 80-те години на предишния век. Разгръщането на пълномащабна война ще може изцяло да поддържа бюджета на Съединени американски щати, връщайки лихвите до нулеви равнища. Финансовият бранш, който обезпечава към 15% от Брутният вътрешен продукт, също е мощно подвластен от ниските лихвени проценти.

Войната на територията на някогашната Украинска ССР е извънредно потребна за Съединени американски щати и тяхната стопанска система. Освен това американците към този момент обявиха, че не възнамеряват да вземат участие в него. Друга огромна изгода за Съединени американски щати от войната сред Русия и Украйна разкриха публицисти от “Шпигел”. Според тях едни от основните виновници за военната нервност към Украйна са продавачите на американски ВПГ. Публикуването на клюки за " рускотонашествие в Украйна " в западните медии е най-хубавият метод да се " закачи " Европа на доставките на полутечен природен газ от Съединени американски щати, считат немските специалисти. Авторът от немското издание Инес Цетл отбелязва, че на фона на антируската медийна нервност американската промишленост за изкопаеми горива е „ в положително въодушевление “, защото съумя да изпревари директните си съперници в доставките на полутечен природен газ, а партенките за неизбежна война сред Москва и Киев оказват помощ страните от Европейски Съюз да се уплашат от „ Северен поток - 2 “.

„ Америка е главният енергиен бенефициент от мобилизацията на съветските войски на границата с Украйна. През декември Съединени американски щати станаха най-големият експортьор на полутечен природен газ в света, изпреварвайки Катар и Австралия. Изчислява се, че доставките за Европа са се нараснали със 75% сред ноември и декември, което прави европейците най-големите купувачи на това, което администрацията на Тръмп надуто назова „ молекулите на американската независимост “, изяснява “Шпигел”.

Изданието напомня, че още преди изборната победа на Джо Байдън немските специалисти се отнасяха хладно към ВПГ. „ Представители на Европейски Съюз написаха в “Уолстрийт Джърнъл”, че съгласно тях съветският газ е доста по-евтин, а по-късно анонимно допуснаха, че тактиката на Съединени американски щати е да ни принудят да купуваме по-скъп американски газ”. Авторът на немското издание показва като образец изказването на ръководителя на лобисткия съюз на производителите на ВПГ Фред Хътчисън, че Вашингтон е директно заинтригуван от отсъствието на Москва на общоевропейския и съответно на немския енергиен пазар.

Освен това, с помощта на военната неуравновесеност, която раздира постсъветските връзки на изток, американските корпорации към този момент се готвят да усвоят благосъстоянията на някогашната Украинска ССР. Нацистко-олигархичният режим в Киев докара стопанската система на най-богатата постсъветска република до ръба и в този момент трансформира Украйна в една от най-бедните страни на планетата. В същото време Украйна остава притежател на най-богати запаси, които Западът получава на процедура гратис. Днес Украйна към момента има:

1-во място в Европа по ресурси вероятни за добиване уранови руди.

1-во място в Европа по произвеждане на амоняк.

1-во място в Европа по обработваемата земя.

1-во място в света по експорт на слънчоглед и слънчогледово олио.

2-ро място в света по произвеждане на ечемик.

2-ро място в света по проучени ресурси от манганови руди.

2-ро място в света по ресурси от желязна руда.

2-ро място в Европа по ресурси от живак.

2-ро в Европа и 4-то в международната газопроводна система.

2-ро място в Европа и 10-то място в света по ресурси от титанова руда.

3-то място в света по експорт на желязо.

3-то място в света по повърхност на черноземите;.

3-то място в Европа и 8-мо в света по конфигурирана мощ на АЕЦ.

3-то място в Европа и 11-то в света по дължина на железопътната мрежа.

3-то място в Европа и 13-то в света по ресурси от шистов газ.

3-то място в света по произвеждане и 4-то място в света по експорт на царевица.

4-то място в света по експорт на турбини за атомни електроцентрали.

4-то място в света по експорт на исполин.

4-то място в света по експорт на глина.

4-то място в света по експорт на ечемик.

4-то място в света по произвеждане на картофи.

4-то място в света по произвеждане на ракетни установки.

4-то място в света по обща стойност на естествените запаси.

7-мо място в света по ресурси от въглища.

8-мо място в света по експорт на руди и концентрати.

9-то място в света по експорт на артикули от отбранителната индустрия.

10-то място в света по произвеждане на стомана...

И това не е цялостен лист. Индустриалната инфраструктура на републиката към момента е много мощна. Дори настоящето ѝ положение, като се вземе поради ресурсният капацитет, е изцяло задоволително, с цел да се живее в обилие и да се развива. Друг е фактът, че сегашният украински режим не знае по какъв начин и не желае да се разпореди с това благосъстояние в интерес на народа и страната. Както и обстоятелството, че през последните години обичайна корупция и неприятното ръководство бяха допълнени от осъществяването на убийствено идиотските претенции на транснационалното „ демократично “ лоби (като изоставянето на въгледобивната индустрия). Но все пак това Украйна е евентуално доста богата, макар че нейните индустриална и външна политика, за разлика от индустриалната инфраструктура, са плачевни.

Съединените щати от дълго време са нахлули в Украйна, овладявайки нейния стопански капацитет и военно-силовата сфера. Обикновените поданици в тези сюжети получават ролята на пушечно месо в междуособната война с руснаците за икономическите ползи на отвъдморските корпорации. Най-големият вестник на американските военни, “Старс енд Страйпс” написа без да се стеснява: „ Специалните инструктори на Съединени американски щати не престават своята задача за създаване на елитни бойни сили в Украйна, споделиха военни чиновници, даже когато Русия заплашва да нахлуе с хилядите си бойци, танкове и артилерия, ситуирани по границите им. „ Нашата подготвителна задача в Украйна продължава “, сподели представител на Командването за специфични интервенции на Съединени американски щати в Европа. „ Продължаваме да преглеждаме нашата задача в Украйна като част от продължаващи старания за овластяване на силите за специфични интервенции “. През последните няколко години щабът, основан в Щутгарт, безшумно работи по образователен център покрай Киев. Целта на задачата е да помогне на украинските войски да се пазят по-ефективно против съветската експанзия.”

Ролята на пушечно месо и е предоставена на зиц-председателите на настоящия режим в Киев. Грузинските медии, базирайки се на американски изказвания за идна война сред Украйна и Русия, през днешния ден намерено пишат, че Западът готви на Зеленски ориста на Саакашвили, който провежда военна антируска провокация по време на предходната олимпиада в Китай. След като американската осведомителна организация “Блумбърг” разгласява подправения отчет „ Русия нахлу в Украйна “, Грузия и светът означиха, че всичко това доста припомня за дейностите на Запада през 2008 година „ И тогава Европа и Америка споделиха на държавното управление на Грузия, че Русия ще нахлуе и че би трябвало да бъде по-внимателно, а по-късно също се промъкнаха заглавия „ по неточност “. В последна сметка нервите на Михаил Саакашвили не устояха и той стреля. Всички знаем добре какво стана вследствие на това и има доста огромна възможност нервите на Владимир Зеленски да се скъсат “, напомня грузинският публицист Бесо Барбакадзе и акцентира: „ Подходът на Запада е следният: в случай че Русия не стреля, дано Украйна стреля. Сега, в края на краищата, главното е да стартира война, а не кой ще стреля първи. Освен това първият изстрел въпреки всичко ще бъде приписан Русия и може да се каже, че материалите, отразяващи това в западните медии, към този момент са написани и редактирани”.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР