Американските финансови регулатори обвиниха южнокорейския крипто предприемач До Куон и

...
Американските финансови регулатори обвиниха южнокорейския крипто предприемач До Куон и
Коментари Харесай

В САЩ съдят корейски предприемач след крипто крах за $40 млрд.

Американските финансови регулатори упрекнаха южнокорейския крипто бизнесмен До Куон и компанията му Terraform Labs поради организирането на " мултимилиардна машинация с цифрови активи ", оповестява Би Би Си.

Фирмата сътвори Terra LUNA и TerraUSD токените, които се сринаха през предходната година и отнесоха със себе си над 40 милиарда $ от вложителите.
 След огромния срив на FTX Англия има проект за регулация на крипто промишлеността
След огромния срив на FTX Англия има проект за регулация на крипто промишлеността

След Брекзит, Лондон пробва да се конкурира с финансовите центрове на Европейски Съюз

Според Комисията за скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати (SEC) Куон и Terraform не са дали на обществеността правилна информация по отношение на цифровите активи. " Ние също по този начин твърдим, че те са направили машинация, като са повтаряли погрешни и подвеждащи изказвания, с цел да изградят доверие, преди да причинят опустошителни загуби на вложителите ", съобщи ръководителят на регулатора Гари Генслър.
 Най-големите крипто кражби - FTX не е №1
Най-големите крипто кражби - FTX не е №1

Дигиталните активи са обичана плячка на хакерите

По-конкретно, от SEC показват, че цифровите активи са били взаимосвързани, а част от транзакциите - нерегистрирани. Въпреки уверенията, че токените са постоянни и че цената им ще пораства, през май предходната година те се сринаха съвсем до нула, което отключи верижна реакция и смъкна цената и на Bitboin, Ether и ред други криптовалути, а няколко месеца по-късно пристигна и банкрутът на огромни тържища като FTX и BlockFi.

" Аз съм с разрушено сърце от болката, която моето откритие ви аргументи ", сподели в тази връзка през предходната година Куон. Той сега е в неопределеност, като управляващите в родната му Южна Корея, които също го търсят за измами и пазарни измами, оповестиха наскоро, че считат, че се крие в Сърбия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР