Американските авиационни регулатори предупреждават, че 5G безжичните операции могат да

...
Американските авиационни регулатори предупреждават, че 5G безжичните операции могат да
Коментари Харесай

ФАА на САЩ: 5G мрежата може да повлияе на радиовисотомери на повечето самолети "Боинг" 737



Американските авиационни регулатори предизвестяват, че 5G безжичните интервенции могат да повлияят на радиовисотомерите в множеството самолети " Боинг " 737 (Boeing 737) и да повлияят на натоварването на екипажа и кацанията на самолетите, съгласно известие на държавното управление на Съединени американски щати, оповестено в сряда.

Директивата на Федералната авиационна администрация (ФАА или FAA) визира самолетите 737 на " Боинг " като се изключи техните серии 200 и 200-c, се споделя още в известието на Федералния указател, представено от Ройтерс.

Добавя се, че на техните " радиовисотомери не може да се разчита, че извършват предопределената им функционалност, в случай че изпитват разстройства от безжични широколентови интервенции в честотната лента 3,7-3,98 GHz (5G C-Band) ".

" По време на заход, кацане и кръжене, вследствие на тази интервенция някои системи на самолета може да не действат вярно “, се споделя в известието на ФАА, което е планувано да бъде публично оповестено в четвъртък.

Това би довело до " нараснало натоварване на самолетния екипаж по време на метод с включени началник на полета, автодросел или автопилот, което би могло да докара до понижена дарба на полетния екипаж да поддържа безвреден полет и кацане на самолета “, се споделя още в известието.

Телекомуникационните мрежи вкарват последващо потомство 5G системи, за които ФАА (FAA) преди този момент предизвести, че могат да повлияят на сензитивната електроника на самолета, като радиовисотомери.

Федералната комисия по връзките (FCC) и Националната администрация по телекомуникации и информация (NTIA) дадоха обещание да подобрят координацията по ръководството на радиочестотния набор след спор по отношение на 5G авиацията. През януари телекомуникационните компании Verizon Communications и AT&T се съгласиха да отсрочат разполагането на 5G безжични кули покрай летищата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР