Американски самолет е засякъл обект, намиращ се близо до района,

...
Американски самолет е засякъл обект, намиращ се близо до района,
Коментари Харесай

US самолет засече обект до мястото, където изчезналата подводница подаде последния си сигнал

Американски аероплан е засякъл обект, намиращ се покрай региона, откъдето изчезналата подводница на военноморските сили на Аржентина подаде последния си сигнал. Откритият обект към момента следва да бъде разпознат, оповестява " Ройтерс ".

Самолетът на американските военноморски сили P-8A Poseidon е направил откритието по време на издирвателната интервенция над южната част на Атлантическия океан. Американският аероплан е измежду десетките аржентински и задгранични кораби и самолети, издирващи изчезналия кораб.

Подводницата " Сан Хуан " с екипаж от 44 души на борда изгуби контакт с командването си на 15 ноември след известията за машинален проблем, което докара до започването на огромна издирвателна и избавителна интервенция.

Редица страни, в това число Съединени американски щати, Англия и Чили, подкрепят интервенцията по издирването, до момента в който съветското военно министерство преди малко е изпратило дълбоководен транспортен съд, с цел да подкрепи аржентинските управляващи. От съветското ведомство прибавиха, че на борда на кораба има подводни дрони, които могат да се окажат потребни при издирването.

По-рано аржентинските военноморски сили оповестиха, че проверяват известия за мощен звук, засечен няколко часа откакто подводницата изчезна. Говорителят на Военноморски сили назова шума " хидро-акустична особеност " и не удостовери дали е имало детонация.

Според представителя на аржентинската войска подводницата е проектирана да оцелява самостоятелно в продължение на 7 дни, което значи, че снабдяването с О2 би могло да продължи до сряда (22 ноември), а към този момент сме четвъртък.

Малко преди да направи последния си контакт, капитанът на подводницата е съобщил, че плавателният съд е претърпял " късо съединяване " и му е било разпоредено да промени курса и да се завърне в базата си. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР