Американски финансов консорциум, в който влизат две инвестиционни фирми -

...
Американски финансов консорциум, в който влизат две инвестиционни фирми -
Коментари Харесай

Консорциум иска да купи германската Osram, която има завод в Пловдив, за €3,4 милиарда

Американски финансов консорциум, в който влизат две капиталови компании - Bain Capital и The Carlyle Group, са предложили на немския производител Osram Licht да го придобият против 3,4 милиарда евро. Това излиза наяве от публично известие на европейската група.

В него се показва, че консорциумът е предложил да заплати по 35 евро за акция на компанията, а окончателното решение следва да бъде взето в " къси периоди ".

След излизането на новината акциите на Osram нарастнаха с 13% и записаха най-значителния растеж от февруари насам, написа Bloomberg.

Преговорите за придобиването на групата започнаха при започване на годината, само че се забавиха. Осигуряването на нужното финансиране се оказа спънка пред евентуалния покупател.

Успоредно с това от немската група предизвестиха, че може да има доста понижение на приходите и облагата през тази година.

Osram е основана в Мюнхен, като тя е водещ производител на осветителни тела, LED, осветяване за коли и смарт артикули. Компанията има повече от век история, а към днешна дата за нея работят 26 200 чиновници. Към края на фискалната 2018 година приходите ѝ са в размер на 3,8 милиарда евро.

Една от индустриалните бази на групата се намира в България. Тя е ситуирана наоколо до Пловдив, а в нея бяха вложени 50 милиона лв..
 Германската Osram отваря първи цех за 50 милиона лв. в Пловдив
Световен водач отваря цех за 50 милиона лв. в Пловдив

Компанията ще наеме над 900 работници
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР