Алтернативен път ще позволи директна връзка на жителите на село

...
Алтернативен път ще позволи директна връзка на жителите на село
Коментари Харесай

До 15 септември алтернативният път от Трилистник през Скутаре за Рогош и Пловдив ще бъде изграден

Алтернативен път ще разреши директна връзка на жителите на село Трилистник през Скутаре с Пловдив и Рогош. За това се договориха НКЖИ, Община „ Марица “ и кметовете на Трилистник и Скутаре на работна среща, проведена по искане на регионалния шеф на област ПловдивИлия Зюмбилев.

" Макар с известно забавяне ще се обезпечи безвредна връзка за пътешестване, без да е належащо да се употребява автомагистралата “, заявиЗюмбилев и уточни, че чака съответни периоди от възложителите на обекта и Община Марица.

„ Смятам, че този различен маршрут трябваше да бъде квалифициран преди затварянето на прелеза, щом е било ясно, че надлезът няма да бъде подготвен “, разяснява още регионалният шеф.

„ В момента по линията Пловдив – Бургас се построяват общо 39 надлеза и ние имаме явен линеен график, този при Рогош ще е подготвен през март 2024 година, а до тогава ще изградим този байпас “, изясни ръководителят на жп плана „ Рехабилитация на железопътна линия Пловдив-Бургас “ инж. Иван Бакалски. Той пое ангажимент до 15 септември да бъде построен байпас от затворения жп прелез към успоредния на жп линията път, който води към Скутаре. По него обаче ще могат да минават само леки коли и бусове, без тежкотоварни камиони, защото той ще бъде на трошенокаменна основа.

От своя страна кметът на Скутаре Стоян Добрев подсигурява, че ще благодарение на община „ Марица “ ще бъде основана краткотрайна организация в самото село на маршрута, през който ще се минава. Улиците, които ще обхване ще бъдат изкърпени, а по част от тях бъде положен асфалт. Зам.-кметът на Община „ Марица “ Гергана Титюкова подсигурява, че ще се подкрепи процеса и ще се направи всичко належащо, с цел да се подсигурява естественото напредване. Планът е маршрутът да минава от прелеза на Трилистник по успоредната улица на жп линията, през ул. „ Хр. Смирненски “, по-късно по ул. „ Тракия “, „ Хан Кубрат “, още веднъж по „ Хр. Смирненски и да се излиза на ул. „ Христо Ботев “.

„ Наясно сме, че за реализацията на огромните планове е належащо време и самообладание от страна на хората, само че жителите на селото нямат сега опция. Остават без директна връзка със Здравната работа, детската ясла и аптеката, които са в прилежащото село Рогош, а пътят им до тях се удължава от 2 на 16 километра, освен това през рисков сектор на автомагистрала „ Тракия “ “, съобщи кметът на Трилистник Мирчо Петров.

Тази вечер в 18,30часа локалните поданици ще стачкуват поради затварянето на пътя.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР