Алин Й. получи присъда от 4 г. затвор, след като

...
Алин Й. получи присъда от 4 г. затвор, след като
Коментари Харесай

4 г. затвор за дрогирания Алин, убил в катастрофа трима чужденци пред резиденция “Евксиноград

Алин Й. получи присъда от 4 година затвор, откакто Апелативният съд удостовери присъда на Окръжен съд – Варна за причиняване на гибел на трима души по несъобразителност.

На 3 септември 2021 година, към 18 ч. мъжът се блъска със скорост над 138 км/ч, при ограничаването от 60 км/ч., с лек автомобил, който излиза от бензиностанцията на спирка “Евксиноград ”. Той се движил в лявото платно по посока към Варна и спрял в последния миг преди да опустоши автомобила, в който пътували двама французи и един англичанин.

По-късно било открито, че мъжът се качил на колата след приложимост на наркотични субстанции.

Алин Й. е осъден от първата инстанция с 6 години отнемане от независимост и възбрана да ръководи МПС за 5 години.

Делото е било прегледано при кратко разследване, което задължава съда да понижи с 1/3 присъдената глоба – до 4 години. Присъдата бе обжалвана от подсъдимия и от частните обвинители – наследници на умрелите с противоположни претенции: за намаляване/увеличаване на наказването. Тримата чужденци починали на място. В кръвта на българския водач са открити амфетамин и метамфетамин. Автотехническата експертиза е посочила, че причина за настъпване на произшествието е превишената скорост.

Магистратите регистрират и обстоятелството, че починалият лидер е нарушил два пътни знаци, излизайки от бензиностанцията - „ стоп “ и „ придвижване единствено надясно след знака “. След това е подхванал маневра, включваща придвижване, насрещно на потока коли. Такова държание
с изключение на безусловно неразрешено, кре големи опасности за всички участници в придвижването.

Решението предстои на инспекция от Върховен касационен съд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР