Александър Вучич и Ангела Меркел проведоха среща в кулоарите на

...
Александър Вучич и Ангела Меркел проведоха среща в кулоарите на
Коментари Харесай

Вучич огорчен, че ”Фолксваген” отива в Турция

Александър Вучич и Ангела Меркел организираха среща в коридорите на 74-тото Общо заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк. В хода на диалога, с изключение на другото, сръбският президент е изразил ”огорчението ” си от това, че немският авто тръст ”Фолксваген ” е предпочел да построи цех в Турция.
В отговор немският канцлер е отбелязала, че и българският министър председател Бойко Борисов също се оплаква от това, написа белградският всекидневник " Политика ".

Сръбският държавен глава е убеден, че това не е краят и има вяра, че Сърбия ще успее да се пребори за нови немски вложения.

Агенцията напомня по какъв начин в края на месец юли стана ясно, че " Фолксваген " към момента търси най-хубавото място за новия си цех в Югоизточна Европа.

" Няма дефинитивно решение на Надзорния съвет ", съобщи тогава министър председателят на Долна Саксония Щефан Вайл (ГСДП), който е част от управителния орган на " Фолксваген ".

По същото време се появи информация, че Турция към този момент е определена за построяването на завода на стойност милиарди евро. От компанията опровергаха информацията.

България също взе участие в конкуренцията. " Разбира се, без значение по какъв начин се вземе това решение, то ще бъде икономическо, а не политическо решение ", увери Вайл, като добави, че се чака такова да има " може би на идващото или на по-следващото съвещание на Надзорния съвет ". Очаква се процесът да продължи през есента.

Така двете страни към момента може да се надяват, че " Фолксваген " ще открие нов цех на територията им.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР