Александър Коваленко, Бесарабски фронтМеждувременно в Русия стана поредна катастрофа на

...
Александър Коваленко, Бесарабски фронтМеждувременно в Русия стана поредна катастрофа на
Коментари Харесай

Бесарабски фронт: Цялата руска авиация е един голям летящ дефект

Александър Коваленко, Бесарабски фронт

Междувременно в Русия стана поредна злополука на хеликоптер. Този път в Магаданска област. Нещо доста зачестиха, нали? Не, не е по този начин. Всъщност, всичко върви тъкмо по този начин, както би трябвало. Цялата съветска авиация е един огромен летящ недостатък. Ще напомня, че през 2020 година Московската междурегионална прокуратура заведе дело за разкриване на подправени елементи в авариралия през ноември 2018 година до Твер хеликоптер Ми-8.
 
През същата година стана известно, че съветските фабрики за сглобяване на хеликоптери в продължение на няколко години са употребявали както за ремонт, по този начин и за основаване на нови машини, несертифицирани елементи. При това някои от тях е мъчно да бъдат наречени нови. Например, през далечната 2007 година в Либерия претърпя злополука голям съветски Ми-8МТВ-1.
Причина за злополуката стана разрушение на лопатката на главния винт, която е била от дълго време остаряла. За да удължат живота ѝ, непрекъснато са махали остарелия щемпел с номера на лопатките и за слагали нов, подобаващ на различен паспорт.
 
" Но това са събития от 2007- ма, които сякаш не би трябвало да се повтарят в модерна Русия. Обаче, се оказа, че може. И в продължение на десетилетия се случват на доста места в съветския военно-промишлен комплекс, а освен в предприятия, свързани с произвеждане и ремонт на хеликоптери.
 
Например, през 2019 - та стана известно, че Воронежското авиостроително обединяване в продължение на доста години е осигурявало авиацията на РФ с елементи от несертифициран исполин. Такива елементи са били доставяни освен за Sukhoi SuperJet 100, а и за Ил-96-300ПУ (самолета на съветския президент), МС-21 и Ил-112В.
 
На 1-ви септември 2020 година в Афганистан катастрофира хеликоптер Ми-171, заради техническа нередовност, въпреки преди този момент да е бил ремонтиран и обслужен от съветски експерти. Руската техника както постоянно е на равнище. Ниво, несъвместимо с живота на водачите и купчината железен скрап.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР