Актуалното състояние на „Топлофикация София“ и възможните решения за компенсиране

...
Актуалното състояние на „Топлофикация София“ и възможните решения за компенсиране
Коментари Харесай

Фандъкова се срещна с министрите Валери Белчев и Андрей Живков, иска компенсация заради цените на парното

Актуалното положение на „ Топлофикация София “ и вероятните решения за компенсиране на разликата сред увеличаващата се цената на природния газ и контролираната цената на топлинната сила разискаха на среща в Министерството на финансите кметът Йорданка Фандъкова и министрите Валери Белчев и Андрей Живков. На срещата, провела се по искане на кмета на София, участваха и заместник-кметът Дончо Барбалов и изпълнителния шеф на сдружението инж. Александър Александров.

Повод за срещата е огромният скок на цената на природния газ в последните месеци, който основава дисбаланс сред цената, на която „ Топлофикация София “ купува и цената, на която продава топлинната сила на своите консуматори. Определената от КЕВР цена на природния газ в цената на топлинната сила за консуматори е 47,11 лева, а цената, на която „ Топлофикация София “ купува природния газ в последните месеци пораства - при 69,40 лева през септември, за октомври е 94,54 лв., а предстоящият преразход от разликата в цените единствено са месец октомври е над 30 млн. лева, уточни инж. Александров. Участниците в срещата се сплотиха към задачата да се откри механизъм, който да стабилизира енергийната система, без това да се отрази на крайните консуматори.

По време на диалога беше конкретизирано също, че общинските сдружения „ Столичен електротранспорт “ ЕАД и „ Метрополитен “ ЕАД влизат в обсега на плануванаъа отплата за скока на цената на електрическата сила, по този начин както и бизнеса.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР