Активността в сферата на услугите на Китай се забави рязко

...
Активността в сферата на услугите на Китай се забави рязко
Коментари Харесай

Експанзията в китайския сектор на услугите се забави през януари до 5-месечно дъно



Активността в областта на услугите на Китай се забави внезапно през януари до 5-месечно дъно, защото въвеждането на Covid локдаун в разнообразни райони на страната ограничиха производството, превоза и продажбите на артикули и услуги, демонстрират резултати от частно изследване на организациите Caixin и Markit.

Индексът PMI, измерващ интензивността в бранша на услугите, спадна при започване на годината до 51,4 пункта от 53,1 пункта през декември 2021 година, достигайки най-ниско равнище от пет месеца насам.

" През декември и януари възраждането на Covid инфекцията в няколко района като Сиан и Пекин принуди локалните управляващи да затегнат ограниченията за надзор на епидемията, което ограничи производството, превоза и продажбата на артикули. Стана по-очевидно, че китайската стопанска система се намира под троен напън, обвързван със стесняване на търсенето, шокове във връзка с предлагането и намаляване на упованията ", показаха двете организации.

Съставният (общ) PMI показател, включващ както интензивността в промишлената, по този начин и в непромишлената сфера (на услугите), се намали от 51 през декември до 50,1 пункта през януари, доближавайки основната преграда от 50,0 пункта - водораздел сред растежа и свиването на китайската бизнес интензивност.

Последното изследване регистрира по-бавно повишаване на бизнес интензивността и на новите поръчки и спад на износа с най-солидно движение от 15 месеца насам при леко намаляване на инфлационния напън по отношение на декември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР