Активисти от малко австрийско селище с куриозно име отправиха призив

...
Активисти от малко австрийско селище с куриозно име отправиха призив
Коментари Харесай

Австрийско селце с най-неприличното име се включи в борбата с климатичните промени

Активисти от малко австрийско населено място с куриозно име насочиха апел за запазване на климата , заяви ДПА.

В намиращото се в провинция Горна Австрия село Fucking живеят единствено 100 души . То обаче нееднократно е влизало в новините, защото пътните табели, обозначаващи началото и края му, постоянно биват крадени от хора, впечатлени от името му.

На немски то няма никакво значение, само че звучи доста изразително на британски. По принцип думата fucking на британски се употребява се, когато човек желае вулгарно да подчертае, че нещо е безобразно или гадно или просто за подсилващ резултат без превод.

Вчера дузина локални поданици закачиха картонени плакати с надпис на латиница под и над табелите с името на селището, тъй че да се получи изречението: " Because our climat is - Fucking - important " (в подобен превод " Защото нашият климат е фактически значим! " ). Модифицираните с помощта на плакатите табели се виждат на фотография, публикувана в " Туитър ".

Седнали на морава на края на селото, някои стачкуващи носеха плакати с надписи: " Часовникът тиктака, дано побързаме " и " В един миг ще бъде прекомерно късно ".-->

" Табелата с името на града улавя сериозността на обстановката както никоя друга в света ", споделят локални деятели на уеб страницата си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР