Активист от Германия се надява емоционално въздействащата гледка на 700

...
Активист от Германия се надява емоционално въздействащата гледка на 700
Коментари Харесай

Стадо овце под формата на 100-метрова спринцовка окуражава хората да се ваксинират

Активист от Германия се надява прочувствено въздействащата панорама на 700 овце, подредени във формата на гигантска спринцовка, да доближи до сърцата и мозъците на хората, които се двоумят да се имунизират против Ковид-19, съобщи Ройтерс.

Германия е с по-ниски равнища на имунизация спрямо множеството западноевропейски страни, макар че някои хора просто не са сигурни дали би трябвало да се имунизират, вместо да се опълчват изрично на слагането на ваксина.

" Овцете са известни измежду човешките същества и носят позитивни страсти. С оглед на това точно те биха могли да доближат прочувствено до повече хора, когато логиката и научните разсъждения не правят работа ", споделя уредникът на акцията Ханспетер Ецолд.

Ецолд работи с овчари, компании и животни, с цел да провежда тиймбилдинг събития в град Шневердинген в северната част на Германия. " Забелязал съм с какъв възторг хората одобряват овцете ", споделя той.

Животните, благосъстоятелност на овчаря Щефен Шмид и брачната половинка му, са следвали части самун, разпръснати по земята, с цел да образуват 100-метрова спринцовка. Необичайната комбинация е снимана с дрон.

Според немския институт по инфекциозни заболявания " Роберт Кох ", 71,3 % от популацията на Германия е получило две дози ваксина против Ковид-19, до момента в който 39,3 % е с сложена бустерна доза.

Това подрежда Германия измежду западноевропейските страни с най-ниски равнища на имунизация, съгласно данни на Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите. В същото време единствено сред 5 и 10 % от германците са изрично срещу имунизацията, до момента в който останалите не са решили, регистрират от института " Роберт Кох ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР