Ако това не ви вдъхновява, значи присъствате на грешното събитие

...
Ако това не ви вдъхновява, значи присъствате на грешното събитие
Коментари Харесай

Джеф Безос показа лунохода на Blue Origin

" Ако това не ви въодушевява, значи присъствате на неверното събитие " - това бе посланието, което Джеф Безос адресира към аудиторията на конференция във Вашингтон, пред която неотдавна бе оголен за първи път първообраз на лунохода на Blue Origin.

Наскоро най-богатият човек на планетата сподели машина на име Blue Moon, която единствено след няколко години ще стартира да придвижва роботи, материали и даже хора към Луната.

Blue Moon може да транспортира до 6.5 тона товар до спътника ни и назад, само че към момента не е ясно по кое време ще се реализира първия полет.

По думите на Безос, това може да се случи още преди 2024 година, когато NASA също имат намерение да изпратят личен летателен уред към Луната.

Може би най-атрактивната линия на Blue Moon е, че употребява течен водород като гориво и може да бъде презаредена с гориво непосредствено от Луната.
 Снимка 422970

По време на представянето на машината Безос изясни, че компанията му Blue Origin ще може да приземи лунохода в южния полюс на Луната, където има кратери, цялостни с лед. Този лед елементарно би могъл да се трансформира в гориво за Blue Moon или в питейна вода за космонавтите.

Милиардерът не пропусна да изясни за следващ път, че основаването на бази с изкуствена гравитация в космоса е топ приоритет за него и плановете му

Всичко това ни звучи като извадка от приказен филм, само че, в случай че би трябвало да имаме вяра на Безос, тази фантастика може да се трансформира в действителност напълно скоро.
 Джеф Безос, Blue Origin и по какъв начин милиардерът вижда Космоса след години
Как Джеф Безос ще превземе Космоса

Доста смели мечти
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР