Ако страдате от главоболие и безсъние, ви препоръчваме да използвате

...
Ако страдате от главоболие и безсъние, ви препоръчваме да използвате
Коментари Харесай

Ако страдате от безсъние и главоболие, притеснете тези 3 точки

Ако страдате от главоболие и бодърствуване, ви предлагаме да употребявате метода акупресура (точков масаж), който дейно отстранява другите типове болежка и другите неприятни прояви.

Подобно на акупунктурата, акупресурата е антична техника, която изключва използването на медикаменти за лекуване.

Акупресурата включва лекуване и профилактика на болести посредством напън върху избрани точки от тялото. Официалната медицина има вяра, че акупресурата е тип рефлексотерапия. Този метод на терапия може сполучливо да бъде изработен вкъщи без помощта на експерт.

Три точки, които ще ви оказват помощ да се отървете от проблемите!

1) Точката Ан-Мян

Това е една от най-ефективните точки от акупресурата. При натиска на тази точка, можете да разрешите проблемите си с безсънието. Точката се намира зад меката част на ухото, на изпъкнала кост, наречена “мастоиден тумор ”. От тази точка спуснете пръста си няколко сантиметра надолу, до момента в който не усетите дребна хлътналост под пръста си, след което леко преместете пръста си обратно, до момента в който не докоснете основата на черепа – това е главната точка Ан-Мян. Точката на процедура е ситуирана зад ушите, както се вижда на фотографията.

Тези точки са ситуирани симетрично от двете страни на черепа. Стимулирайте двете точки по едно и също време с показалец или палец с дребни кръгове. За да постигнете оптимални резултати, повторете кръговите придвижвания към 20 пъти.

2) Шеста точка на Ней-гуан (перикарда)

Освен, че масажът в тази точка ще ви избави от отмалялост, шестата точка на перикарда отстранява гаденето, неприятното храносмилане, морската болест, главоболието, синдрома на карпалния тунел и даже хълцането!

За да намерите този нервозен център, завъртете ръката към себе си, а по-късно с другата ръка, намерете плътната област сред сухожилията, ситуирана на към четири пръста под китката.

След като откриете тази точка, притиснете и масажирайте с палеца няколко секунди. Повторете този масаж до 5 пъти.

3) Точката „ меридиана на бъбреците “ (k1)

Стимулирането на точката на бъбреците в продължение на 20-30 секунди, преди лягане, ще ви помогне да се отървете от бодърствуване, възприятие на паника и безпокойствие, меланхолия или стрес. Повторете масажа 3 пъти.

Вижте още: Китайците и тяхната „ карта на лицето “, която демонстрира болести

За да определите вярно тази точка, поставете върха на палеца на крайници. Точното състояние на този нервозен център е сред втората и третата метатарзална кост, на разстояние почти една трета от дистанцията от петата към пръстите.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР