Ако обичате водните обитатели и сте решили да си вземете

...
Ако обичате водните обитатели и сте решили да си вземете
Коментари Харесай

Защо аквариумните рибки умират?

Ако обичате водните жители и сте решили да си вземете рибки за домашни любимци, тогава е добре да се запознаете освен с главните моменти при грижата за тях, само че и какви са най-честите аргументи рибките да умират. Първите ви опити да се грижите за рибки може да са били много сложни, имайки поради това че надалеч не всички са осведомени с главните моменти при развъждането им, като точно заради неведение можете да допуснете някои неточности, които обаче да са съдбовни.

Защо аквариумните рибки умират?

Болни рибки

Когато отивате да си купувате нова рибка в зоомагазина безусловно обръщайте внимание на това по какъв начин наподобява тя. Здравата рибка не трябва да:

- е малко подвижни;

- има бели петна по кожата;

- плува настрани;

- водата в аквариума е мътна и мръсна.

Имайте поради, че в случай че си купите болна рибка и я сложите при здравите, тогава вероятността да се заразят и другите е прекомерно огромна.

Отравяне на рибките

 Аквариумни рибки

Другата постоянно срещана причина рибките да умират е отравянето с амоняк, защото точно той е един от главните убийци в аквариума. Най-честата това се случва, в случай че апарата за дестилация се е развалил или сте не запомнили да го включите. Това обаче може да е съдбовно за рибките ви, защото може да докара до по-голямото засищане с амоняк и надлежно ще аргументи гибелта на водните жители.

Температура в аквариума

Температурата е също доста значим миг при развъждането на рибките. Ако водата е с по-ниска или по-висока температура, тогава това още веднъж може да стане повода за това, че рибките ще стартират да умират. Следете редовността на нагревателите на водата, а също по този начин сложете воден термометър, с цел да можете да следите този индикатор.

Недостиг на насищането с О2

Както хората, по този начин и рибките имат потребност от О2, който би трябвало да е с избрана плътност в аквариума, защото противоположен случай водните жители могат да загинат. Имайте поради че броят им играе също значима роля, защото не можете да сложите доста рибки в дребен аквариум, тъй като това ще докара до ниското засищане с О2 на водата. Именно по тази причина е значимо, както да се съобразите с площта на дома на рибките ви, по този начин и последователно да добавяте новите, а не едновременно.

 Рибки в аквариума

Лошо качество на водата

Като цяло това въздейства на всички водни жители, като може да докара първоначално до разболяването на рибките, а по-късно и до гибелта им. Една от аргументите да се случва това е неприятната дестилация, както казахме, само че и нередовното унищожаване на остатъците от храната и рядката промяна на мътна водата в аквариума.

Ако макар старанието ви, рибките ви умират, тогава можете да ревизирате и равнищата на pH във водата, като те не трябва да падат по 6-7, защото това е рисково за рибките. Добре е да вършиме и постоянни проби на водата, както и да я сменяте постоянно, което е от извънредно значение за здравето на водните жители.

Друга причина за гибелта на дребните плувци е да сте си взели капризни рибки, за които не се грижите вярно. Затова постоянно разпитавайте продавача в зоомагазина какво тъкмо би трябвало да осигурите на животинките.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР