Ако имате по-голяма порода куче, то с порастването му е

...
Ако имате по-голяма порода куче, то с порастването му е
Коментари Харесай

Кои кучета трябва да са с намордник?

Ако имате по-голяма порода куче, то с порастването му е значимо да решите и това дали ще го извеждате с намордник или без. Тук е значимо да имате поради освен вашето персонално решение, само че и би трябвало да се преценявате също по този начин със законовите правила.

И в случай че до преди години единственото значимо освен това решение беше дали питомеца ви може да е нападателен към другите животни и хора, които не познава, то през днешния ден към този момент има и съответни правила в това отношение.

Кои кучета би трябвало да са с намордник?

За да не гадете и да ви помогнем с избора, ще ви срещнем и с разпоредбите, които ще ви оказват помощ да вземете решението си във връзка с този въпрос. При дребните кученца всичко е извънредно просто, а също по този начин даже и по закон се разрешава кучета до 5 кг да не носят намордник. Това значи, че даже и вашият любим да е по-игрив и не всеки път да ви слуша към момента, то ще ви е елементарно да го удържите с каишката, което при огромните и към този момент пораснали кучета няма да е по този начин елементарно.

Може би най-сложно е да вземат решение стопаните на декоративните породи кучета, които макар че са пораснали и могат да са над 5 кг, са още веднъж много дребни и можете да ги контролирате даже и единствено с каишката.

Въпреки това е значимо да имате поради и това какъв брой е нападателна породата ви и вашето куче по-конкретно, дали сте го възпитавали, знае ли главните базови команди като " Не ", с цел да можете да го контролирате, а точно даже в случай че е под 5 кг. Освен това макар дребните им видимо размери техните ухапвания надалеч не всеки път са демонстрация на палавост или закачки.

Новите промени в закона ясно категоризират, че всяко едно куче, което тежи над 5 кг, би трябвало наложително да носи намордник. Имайте поради, че даже и да не сте съгласни, сте длъжни да се преценявате, тъй като другояче ще се наложи да платите санкция в размер на 300 лв.. Имайте поради и това, че в случай че кучето ви спада към по този начин наречената " бойна " порода, тогава санкцията може да е даже по-голяма.

Въпреки всички тези законови ограничавания, ветеринарите са на мнение, че сходно непрекъснато носене на намордник може да е освен нездравословно, само че и даже да докара до съществени здравословни проблеми, защото по този начин животното не може да се охлажда, когато диша.

Това са законите у нас, като в другите страни те могат да се разграничават, като по този начин в Русия да вземем за пример всички кучета над 3 месеца са длъжни да носят намордник.

Именно по тази причина е значимо да проучите това, в случай че сте решили да пътувате с кучето ви отвън страната. От друга страна, има страни, където няма съответни условия, само че пък в други санкциите могат да са много огромни при неспазване на закона.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР