Ако говорим за ин-хаус процедурите, раздадените аванси са над милиард

...
Ако говорим за ин-хаус процедурите, раздадените аванси са над милиард
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Раздадените аванси за ин-хаус са над милиард и триста милиона

" Ако приказваме за " ин-хаус " процедурите, раздадените задатъци са над милиард и триста милиона, а общата сума на покупко-продажбите е над четири милиарда и половина ", това съобщи Министърът на районното развиване и благоустройство Гроздан Караджов при присъединяване си в предаването " ЕвроДикоФ " за платените от държавните управления на Борисов пари за градеж на избрани инфраструктурни планове у нас като Автомагистрала " Хемус ", пари за свлачища и други

" Първи, втори и трети сектор на " Хемус " са към този момент в строителство. Има някакви стартирани активност в 4 и 5 лот. 6-ти, 7-ми, 8-ми и 9-ти няма осъществена работа ", акцентира Гроздан Караджов.

" Става дума за регулярни контракти за настоящ ремонт и подръжка, които са минали през Закона за публичните поръчки. За страдание към тях има два тежки въпроса - оспорена е тяхната правда. Те са подписани за 5 години, само че на стойност единствено 250 млн. лева, за които пари няма по какъв начин да се поддържа цялата мрежа. Втория минус е, че за поддържащи действия са писани договорите, само че са осъществявани съществени поправки ", акцентира районният министър.

" Бюджетът влезе неотдавна в действие и сме пуснали новите поръчки, само че по кое време ще сключим договорите за подръжка и момента, в който ще отпаднат старите контракти - ще се получи междина, когато няма да има кой да постави един знак или една мантинела ", сподели още Караджов,

" Много е значимо Народно събрание да ни разреши със сегашните контракти да продължим до избор на нови контракти по новите механими. Целта не е да узаконим старите договри ", безапелационен беше районният министър.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР