Ако двамата заложници в Газа, за които беше съобщено по-рано,

...
Ако двамата заложници в Газа, за които беше съобщено по-рано,
Коментари Харесай

Йотова: Ако двамата заложници в Газа нямат български документи, трябва по-скоро да ги направим наши граждани

Ако двамата заложници в Газа, за които беше обявено по-рано, са с български генезис и нямат български документи,трябва по-скоро да ги създадем наши жители. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова по отношение на информацията, че в Газа имадвама заложници на " Хамас " от български генезис, съобщи Дарик.

" Смятам, че това е наша първостепенна задача по-скоро да ги създадем български жители, още повече, че практиката демонстрира, чепо-лесно се освобождават тези, които имат двойно поданство ", разяснява Йотова пред публицисти във връзка обявената от вицепремиера Мария Габриел след завръщането им с премиера Николай Денков от Израел информация.

С уточнението, че не е чула изказването на Габриел, Йотова изясни, че първото нещо, което би трябвало да се направи, еда се обясни какво е положението им като български граждании по най-бързия метод, в случай че има някаква връзка с тях и те имат предпочитание, да получат български документи.

" Като институции това е най-малкото, което можем да създадем в доста бърз порядък, преминавайки цялата процедура. На второ място, означи тя, България взе участие в разнообразни интернационалните институции, конгреси, равнища и на всички места би трябвало да изиска освобождението на своите жители, в случай че те към този момент са с български документи. " - добави вицепрезидентът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР