Русия е започнала масивна сухопътна офанзива в региона на Харков

...
Русия е започнала масивна сухопътна офанзива в региона на Харков
Коментари Харесай

Тежки сражения в Украйна

Русия е почнала солидна сухопътна атака в района на Харков - по украински сведения. Руските елементи са се опитвали да пробият украинските отбранителни линии. Украинският президент Зеленски разгласи, че отговорът на страната му ще е съдбоносен и в същото време помоли западните съдружници за скорошна военна помощ.

Данни от Москва липсват

По информация на почитан украински боен, представен от АРД, съветските елементи са напреднали на един километър на украинска територия оповестява
Засега съветското военно министерство мълчи, само че в случай че сведенията се потвърдят, това ще е най-голямата атака на Москва в района на Харков от началото на войната насам.

Киев декларира, че офанзивите са били " отблъснати ", само че не престават да се водят боеве с друга активност. В региона са изпратени спомагателни елементи, с цел да укрепят защитата.

Зеленски приказва за " яростни боеве "

Вестник " Украинска истина " написа, базирайки се на военни източници, че боеве се водят на редица места по границата с Русия. По думите на президента Зеленски, " яростни боеве се водят по целия фронт ". Украйна щяла " неизбежно да унищожи окупатора по този начин, че всички съветски офанзивни проекти да бъдат осуетени ", сподели Зеленски в обичайното си видеопослание.

Същевременно президентът още веднъж прикани западните съдружници на Киев да доставят нови военни помощи. " Важно е сътрудниците да поддържат нашите бойци със скорошни доставки. "

Москва явно се пробва да сътвори " буферна зона "

Украинското военно министерство заяви, че Русия е подхванала голям брой бомбени офанзиви в региона на град Вовчанск, който е покрай съветския град Белгород. Жителите на Вовчанск, които са към 3000, са евакуирани.

Според цитирания от АРД почитан украински боен, задачата на Русия е да сътвори " буферна зона " в районите Харков и Суми, с цел да попречи на украинските елементи да продължат да обстрелват Белгород. Руският президент загатна за сходни проекти през март, напомня немската обществено-правна медия.

През последните месеци съветският район неведнъж бе нападат от украинската войска. Освен това през март проукраински съветски милиции напреднаха във вътрешността в района.

Съединени американски щати не чакат огромни пробиви

Съединени американски щати се съмняват, че Москва ще реализира огромен прогрес в границите на последната си атака. " Не чакаме огромни пробиви ", сподели представителят на Националния съвет по сигурността Джон Кърби. Той посочи, че Съединени американски щати изпитват " доверие " към украинските елементи. Вашингтон е очаквал офанзивата.

Същевременно Съединени американски щати дадоха обещание още военни помощи на Украйна на стойност 400 милиона $. Доставките ще бъдат осъществени от наличните количества в хранилищата на американското военно министерство, респективно ще дойдат скоро.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР