Ако четете това, сигурно сте от хората, които сутрин на

...
Ако четете това, сигурно сте от хората, които сутрин на
Коментари Харесай

Не само чаша вода с лимон сутрин: Има и друг начин да прочистите напълно тялото си

Ако четете това, несъмнено сте от хората, които заран на гладно пият чаша вода с лимон. Сега обаче ще се убедите, че вода с бамя е много по-добър метод да прочистите тялото си и да си помогнете при някои здравословни неразположения. Осен че бамята съдържа витамини В и С, калий, калций и фолиева киселина, този зарзават има шест съществени изгоди за здравето.
Помага при бъбречни болести
Бамята има позитивен резултат при нефрологични проблеми. Редовният банкет на зеленчука под каквато и да е форма, оказва помощ за разграждането на камъните и изхвърлянето им от бъбреците с урината.
Бамята може да помогне за понижаване на кръвната захар
Бамята намалява потвърдено равнищата на кръвната захар. Този зарзават съдържа антиоксиданти и фибри, които могат да оказват помощ на хора с или с риск от диабет.

Бамята е с високо наличие на фибри
Високото наличие на фибри прави бамята идеална за храносмилателната система. Помага за по-добро мелене на храната, а и ще ви държи сити за по-дълго време.
Бамята понижава равнищата на стрес
Антиоксидант, открит в семената на бамята има антистресов резултат за човешкия организъм.
Помага при чернодробни болести
Изследване потвърждава, че бамята има предпазен резултат при повреден черен дроб, което се дължи на антиоксидантите в зеленчука.

Премахва умората
Проучване от 2015 година откри, че в композиция с всекидневната физическа интензивност прибавянето на бамя към хранителния режим на дневна база може да ви разреши да упражнявате по-дълго без отмалялост и да се възстановите по-бързо след извършения.
Ето по какъв начин да си приготвите у дома лековита вода с бамя:
Бамята може да се добави към супи, яхнии (едно от националните ястия в Албания е) и салати. Но в случай че в действителност не харесвате усета на бамята, а желаете бърз и елементарен метод да извлечете някои от преимуществата на този зарзават, направете си вода с бамя.

Всичко, от което се нуждаете, са три до пет шушулки сурова бамя и чаша вода. Накиснете ги за една нощ, а на сутринта изпийте на гладно цялата чаша. Можете да нарежете шушулките бамя, които ще създадат водата леко горчива. Това от своя страна ще разреши на водата да извлече още от потребните съединения на бамята.
Инфо: delo.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР