Академията за филмови изкуства и науки, в партньорство за втора

...
Академията за филмови изкуства и науки, в партньорство за втора
Коментари Харесай

Женски обяд на Американската филмова академия, представен от Шанел, подкрепя жените-режисьорки

Академията за кино изкуства и науки, в партньорство за втора година с Шанел(CHANEL), беше хазаин на Женския обяд на Академията в Лос Анджелис през вчерашния ден, събирайки дами от всички аспекти на филмовата общественост, с цел да отпразнуват шестата годишнина на Академията " Златна стипендия за дами ", стратегия на Академията за поддръжка на нововъзникващи дами режисьори.

 



На обяда в Музея на филмовата академия участваха дами от цялата кино промишленост, в това число Мод Апатоу, Анет Бенинг, Лили-Роуз Деп, Америка Ферера, Джина Гамел, Моли Гордън, Сиан Хедър, H.E.R., Пати Дженкинс, Лора Карпман, Райли Киоу, Кристи Макоско Кригър, Грета Лий, Ева Лонгория, Лупита Нионго, Лесли Ман, Дилън Майер, Кара Джейд Майърс, Ашли Парк, Джина Принс-Байтууд, А.В. Рокуел, Мишел Сатър, Сади Синк, Кристен Стюарт, Даян Уорън и Рита Уилсън. Следобедът включваше встъпителни бележки от президента на Академията Джанет Янг, последвана от артиста и някогашен шеф на Академията Анет Бенинг, която показа тазгодишния притежател на Златната стипендия на Съединени американски щати за дами, Ерика Енг. Актьорът, продуцент и режисьор Америка Ферера изнесе съществена презентация.

Енг е пето потомство китайско-американски режисьор, родена в Оукланд, живееща в Лос Анджелис. Нейният късометражен филм от 2021 година „ Americanized “, показан на филмовия фестивал в Атланта, филмовия фестивал в Нюпорт Бийч и интернационалния кино фестивал в Кливланд, наред с други, й завоюва 25 награди, в това число най-хубав трагичен късометражен филм на Cinequest, най-хубав късометражен филм на филмовия фестивал в Бентънвил, премията Young Cineastes на Palm Springs International ShortFest и за най-хубав сюжет на азиатския кино фестивал в Сан Диего. Късометражният филм на Енг „ Off Fairfax “ беше показан премиерно на филмовия фестивал в Трайбека през 2022 година и получи почетно отличие от огромното жури на филмовия фестивал Slamdance. Последният й филм, „ The Ghost “, беше показан премиерно в Disney+ като част от програмата за развъдник на късометражни филми на Disney Launchpad.

 


Част от световната самодейност за развиване и включване на гении на Academy Gold, Gold Fellowship for Women (Златната Задруга за Жени) е едногодишна стратегия, която съчетава директна поддръжка, персонализирано попечителство и достъп до неповторими благоприятни условия за работа в мрежа за нови жени-режисьори, с цел да продължат своите занимания в региона. В момента Академията присъжда две стипендии годишно, една в Съединени американски щати и една в интернационален проект, всяка с наградна сума от $35 000.

Подкрепата на компанията на Шанел за Златната стипендия на Академията за дами отразява дълбокия ангажимент на Къщата към филмовото изкуство и отдадеността към развъждането на идващото потомство жени-режисьори. От самото си основаване Къщата на Шанел е неразривно обвързвана със света на киното. Основателката на CHANEL, и мечтателка, Габриел " Коко " Шанел работи с водещите режисьори на своето време, черпейки ентусиазъм от, и подкрепяйки, своите креативен сътрудници. Нейното завещание за поощряване на творчеството продължава да живее посредством отдадеността на Шанел към киното, която се показва посредством стратегии като Златната стипендия на Академията за дами и многото дългогодишни кино партньорства на марката. CHANEL се ангажира да дава запаси и благоприятни условия за подкрепяне на дамите във филмовата промишленост.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР