Air Serbia е единствената европейска авиокомпания, която лети до Москва.

...
Air Serbia е единствената европейска авиокомпания, която лети до Москва.
Коментари Харесай

Сърбия - врата или пролука за руснаците към ЕС?


Air Serbia е единствената европейска самолетна компания, която лети до Москва. Може и да спре да го прави, в случай че сръбското държавно управление се съобрази със глобите на Европейски Съюз, само че към този момент сходна наклонност не се обрисува.

Air Serbia лети постоянно сред Москва и Белград

Сръбската национална самолетна компания Air Serbia остава единственият европейски транспортьор, който продължава да лети до и след началото на съветската инвазия в. Представители на Европейски Съюз и Украйна насочат рецензии по този мотив и към този момент нееднократно призоваха Белград да затвори небето си за съветски самолети и да анулира полетите до Русия.

Факт е, че не всеки съветски аероплан може да влезе в.. Но Белград към момента няма желание да прекъсва въздушните си връзки с Русия.
Редакцията предлага
След експлоадирането на войната на съветските превозвачи им бе неразрешено да правят полети до страните от Европейски Съюз, Англия, Съединени американски щати и Канада. Оттогава пътуването от Русия до Европа (или обратно) е допустимо единствено с прехвърляне..

Врата или междина?

През март Air Serbia удвои броя на полетите сред Москва и Белград, предлагайки 15 връзки седмично вместо досегашните седем, с цел да отговори на търсенето на руснаците.

Сърбия се трансформира в съществена трансферна точка за полети до Кипър, Франция, Швейцария и Италия. Според анализатора Оливие Понти от ForwardKeys " най-забележителна е скоростта, с която Сърбия се трансформира във врата за пътешестване сред Русия и Европа ". Британският " Гардиън " обаче избира в този случай думата " междина ", позволяваща пътуването до Европа да заобиколи общоевропейската възбрана за полети от Русия.

Кървави пари?

На фона на ескалацията на военните дейности в Украйна Сърбия бе упрекната, че " печели " от увеличението на броя на полетите. " Недостойно е страна кандидатка за участие в Европейски Съюз да печели от украинската кръв ", написа в Twitter украинската заместник-министърка на външните работи Емине Джапарова. А евродепутатът Урмас Пает даже предложи да се забрани на сръбската самолетна компания да лети във въздушното пространство на Европейски Съюз.

Натискът даде резултат: Air Serbia още веднъж понижи броя на полетите до нивото отпреди войната. Но пък  назова протичащото се " лов за сметка на Сърбия " и посочи, че други самолетни компании летят доста по-често до съветската столица от Турция, Близкия изток и Азия. " Но не загатват тези, които са в НАТО, които са частично в Европа и Азия и имат 30 пъти повече полети от нас. Имам поради Турция ", оплака се Вучич пред кореспонденти.

Сръбският президент Вучич на банкет при Владимир Путин през 2017-а година

Нов скандал избухна през септември, когато медиите и обществените мрежи оповестиха, че цените на билетите Москва-Белград са се повишили внезапно на фона на оповестената в Русия частична готовност. На 22-и септември Air Serbia заяви, че изказванията за извънредно високите цени са неоснователни.

Според Aviastats, организация за анализ на авиокомпании и летища, междинната цена на полетите с Air Serbia през 2021-а година е била 460 $, а през тази година е 662 $.

Полетите до Русия ще продължат

. Евентуалните ограничавания обаче евентуално няма да обиден пътуванията по въздуха.

" Възможно е след края на отоплителния сезон да бъдат наложени някои наказания. За това свидетелства, наред с другото, неотдавнашното посещение в Белград на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която разгласи помощ от 160 милиона евро за Сърбия по отношение на енергийната рецесия. Но във всеки случай не чакам въздушните връзки сред Белград и Русия да бъдат прекратени ", съобщи пред Дъждовни води Матея Агатонович, редактор на портала Nova ekonomija (Нова икономика).

Обвиненията, че Air Serbia " печели " от войната, са несправедливи, счита той. " Руснаците, които напущат страната, постоянно употребяват Белград като междинна спирка, тъй че и други самолетни компании печелят от това. "  Мнозина идват в Сърбия точно по тази причина, че тя не е наложила наказания, само че въпреки всичко Белград не е толкоз значима дестинация за руснаците, защото множеството от тях са отпътували за страните от някогашния Съветски съюз, които имат сухопътна граница с Русия, или за Турция, което съгласно журналиста се удостоверява от статистиката.

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР