Агенцията за национална сигурност на Съединените щати е използвала партньорските

...
Агенцията за национална сигурност на Съединените щати е използвала партньорските
Коментари Харесай

Чутовен скандал! САЩ са подслушвали европейски политици с помощта на Дания

Агенцията за национална сигурност на Съединените щати е употребила партньорските си връзки с датското разузнаване, с цел да шпионира висши публични лица от прилежащите европейски страни, в това число немския канцлер Ангела Меркел, съобщи Ройтерс, като се базира на Датското радио.

Разкритията са били направени вследствие на вътрешно следствие в датското военно разузнаване за ролята на американската организация.

Според следствието, което покрива интервала от 2012 до 2014 година, организацията е употребила интернет кабели, с цел да шпионира публични лица от Швеция, Норвегия, Франция и Германия. Сред тях са още външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер и някогашният немски опозиционен водач Пеер Щайнбрук.

Дания е непосредствен съдружник на Съединените щати, който стопанисва няколко основни станции за подводни интернет кабели до близките страни.

От Агенцията за национална сигурност отхвърлиха да разясняват, коментар не направиха и от датското военно разузнаване.Шведският министър на защитата Свен Хултквист съобщи, че ще изиска цялостна информация по случая, а  норвежкият му сътрудник Франк Бакке-Йенсен сподели, че подхожда извънредно съществено към изказванията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР