Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) открито се подиграва с българските избиратели.

...
Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) открито се подиграва с българските избиратели.
Коментари Харесай

АПИ се подиграва с БСП за проверката на пътищата и магистралите

" Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) намерено се подиграва с българските гласоподаватели ". До това умозаключение стигна eвродепутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева на конференция в централата на партията, отдадена на качеството на българските пътища и автомагистрали.

По думите на Йончева АПИ се пробват да прикрият случая с инспекцията на българските пътищата и автомагистрали от европейска самостоятелна лаборатория . Тя уточни, че до сегашния миг АПИ отхвърля да даде позволение за взимане на проби на българските пътища и автомагистрали за тяхното даване в самостоятелна европейска лаборатория.
 Европейски инспектори ревизират финансирането на нашите пътища от Европейски Съюз
Европейски инспектори ревизират финансирането на нашите пътища от Европейски Съюз

Има риск цялата съществена мрежа на Европейски Съюз да не бъде приключена в точния момент

Вместо позволение да бъдат взети проби, АПИ дава документи със запознаване на плановете на точките за разбор . " АПИ се подиграват с нас, вършат го намерено, вършат го безогледно ", възмути се социалистката. Тя добави, че плановете щели да бъдат нужни, откакто имат нужните лабораторни проучвания, с цел да се види тъкмо какво е било направено.

" Какво крие АПИ, какво крие страната " , запита Йончева.

" Нямаме подозрение, че по документи пътищата ни, които са строени последните пет години, са в съвършено положение, както и пътят до Своге ", сподели тя.
 16 починали в злополука на пътя София-Своге Обновена
16 починали в злополука на пътя София-Своге

Близките могат да потърсят информация за потърпевшите на тел: 02 982 50 39

Евродепутатът подсети, че лабораторните проучвания ще покажат, че пътищата ни съдържат несъответствуващи материали, както и ниско равнище на сцепление .

От АПИ претендирали от тях да се дават имената на българските инженерни специалисти . Според социалистите, те щели да бъдат подложени на цялата машина за заплашване с каквато разполага ГЕРБ. Затова алените ще сезират европейските институции за метода, по който се укрива информация от българския поданик и българския депутат.
 Прокуратурата обнови обвиняванията против някогашните шефове на АПИ
Прокуратурата обнови обвиняванията против някогашните шефове на АПИ

Лазар Л., Дончо А. и Илиана З. са упрекнати в непочтеност

Думите й идват дни откакто о т АПИ обявиха, че цялостен месец са били дали опция на Българска социалистическа партия да погледнат желаната техническа документи за строителството на огромни пътни планове, само че от левицата не пристигнали да ги погледнат .

Вчера в Народното събрание от ГЕРБ акцентираха, че Българска социалистическа партия не потърсили данните от АПИ за автомагистралите.

В отговор от Българска социалистическа партия им споделиха, че АПИ 6 месеца е забавила даването на тази информация.

Припомняме също, че от прокуратурата обясниха, че мъчно разкрили лаборатория, която да изследва пътя край Своге, където на 25 август 201 година при злополука починаха 20 души. Причината - огромна част от лабораториите, които работят на територията на страната са благосъстоятелност или под контрола на АПИ, или са благосъстоятелност или под контрола на строителните компании.

Тогава от държавното обвиняване оповестиха, че асфалтовата примес на пътя не дава отговор на рецептата за това какво да бъде наличието на смесите в асфалта, изясни Арнаудова и уточни, че по наставление е трябвало да съдържа наедрял трошен камък. Установено е обаче, че е подложен наедрял трошен варовик, който е доста по-евтин, изясни Арнаудова, само че не обезпечава такова положително сцепление сред гумите и настилката. По думите й няма по какъв начин това да не се е знаело от изпълнителя на пътя, най-малкото тъй като не може да не знае какво купува за съответната цена.

Във връзка с тази злополука бяха упрекнати някогашният началник на АПИ Дончо Атанасов и неговия правоприемник Светослав Глосов с още петима от пътната организация.

От своя страна заместник-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски уточни, че в последните два дни се вижда опит от представилите на АПИ и депутатите от ГЕРБ за следващо укриване и привършване за желаната от алените инспекция.

Той напомни всички претенции на социалистите от АПИ за осъществяване на самостоятелна експертиза . Отговорът от организацията бил, че би трябвало да се посочат пътните инженерни специалисти, които да извършат инспекцията, да се дадат имената на лабораториите и да се реши какво би трябвало да се направи.

От Българска социалистическа партия дадоха обещание, че в случай че им се даде опцията да бъде осъществена техническа експертиза от самостоятелна европейска лаборатория, те ще дават имената на инженерните специалисти . Но в случай че се дават имената на специалистите, имената на европейските лаборатории, никой няма подозрения на какъв напън ще бъдат подложени, уточни Свиленски.

" Г-н Терзийски не влизайте в политически заигравки , вашата работа е да управлявате организацията, да ремонтирате и да строите безвредни пътища, да въвеждате тол-системата, а не да се занимавате с политически действия ", прикани Свиленски.

Той моли Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) да кажат позволяват или не позволяват да бъде осъществена такава експертиза . Ако не ги е боязън и са сигурни в качеството на българските пътища, да дадат нужното позволение и ще им предоставим самостоятелната европейска лаборатория, която ще прави пробите, разгласи той.

" Тя не е в полза на Българска социалистическа партия, а в полза на българските и европейските жители по какъв начин са издигнати български пътища ", означи Свиленски.

На собствен ред депутатът от Българска социалистическа партия Христо Проданов съобщи, че социалистите не желаят да четат розовите приказки, които ги написа Бойко Борисов, а желаят истината за европейските и български жители, с цел да знаят защо се харчат парите на жителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР