Агенции за набор на персонал във Великобритания за пореден път

...
Агенции за набор на персонал във Великобритания за пореден път
Коментари Харесай

Би Би Си: Отчайваща липса на източноевропейци за фермерите на Острова!

Агенции за набор на личен състав във Англия за следващ път алармираха, че не са сигурни, че ще могат да подсигурят нужния брой сезонни служащи това лято. Оказва се, че няма да има кой да бере плодове и зеленчуци. Повече от половината организации не са съумели да намерят задоволително служащи даже за първите, по-спокойни месеци в бранша. Около 17 % спад на европейските служащи се отбелязва тази година.
Това ще докара до загниването на доста от плодовете, които ще останат по полето. 99 % от европейските служащи идват от Източна Европа. Две/трети от тях са от Румъния и България, отбелязва Би Би Си.

Базирана в Лондон организация споделя, че румънците обезпечават служащи за 80 фермерски компании на Острова. През идващите няколко месеца ще са нужни 4000 берачи на ягоди, боровинки и вероятно ябълки и круши. Агенцията изобщо не е покрай окончателната организация, което се удостоверява и от фермерите. И в този момент вместо хората да идват до организациите, техни представители пътуват до дълбоките провинции на Румъния и България,за да търсят сезонни служащи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР