Администрацията на президента Джо Байън обмисля доставката за Украйна на

...
Администрацията на президента Джо Байън обмисля доставката за Украйна на
Коментари Харесай

Вашингтон обмисля доставката на мощни ракетни системи за залпов огън на Киев, Москва заплашва с ескалация

Администрацията на президента Джо Байън обмисля доставката за Украйна на ракетни системи за залпов огън с висока подвижност M142 (HIMARS). Системата е с обхват на дейности до 300 километра и опция да поразяват цели даже в Крим.

Русия интензивно се опълчва на това. Руският военнопрестъпник Сергей Лавров съобщи, че доставките на Украйна на въоръжения, способни да нанасят удари по територията на Русия, могат да се трансфорат в " крачка към неприемлива ескалация ".

Вашингтон е провел диалози с Киев по отношение на заплахата от ескалация, която може да се предизвика от ракетни удари по съветска територия. " У нас има известно безпокойствие от допустима ускалация, само че ние никога не бихме желали да дефинираме географски ограничавания или прекомерно мощно да вързваме ръцете на украинците ", съобщи неизвестен американски боен, представен от Ройтерс.

Съединени американски щати възнамеряват идната седмица да разгласят изпращането на нов пакет военна помощ за Украйна, в който да има и ракетни системи за залпов огън с висока подвижност M142 (HIMARS).

В украинските медии и измежду военните наблюдаващи, които наблюдават военните дейности в Украйна от дълго време се разясняваше преимуществото, което " по-дългата ръка " би могла да донесе на украинските въоръжение сили с коментар, че с сходно въоръжение на прицел би могъл да бъде взет и стратегическият Кримски мост.

" Руснаците имат естествена Противовъздушна отбрана. Но казусът е в това, че територията им е доста огромна и не могат да я покрият компактно с наличните си Противовъздушна отбрана системи. Съответно, тук постоянно ще има дупки. И ние в тези дупки можем да се вмъкваме с разнообразни системи и начини ", разяснява украинският боен аналитик Тарас Чмут.

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР