Администрацията на Доналд Тръмп е приела сирийският президент Асад да

...
Администрацията на Доналд Тръмп е приела сирийският президент Асад да
Коментари Харесай

САЩ са съгласни Асад да остане на власт?

Администрацията на Доналд Тръмп е приела сирийският президент Асад да остане на власт до 2021 година, оповестява американското издание The New Yorker, цитирайки "многобройни източници от Държавния департамент и европейски властови структури ".
Официалната позиция на Вашингтон беше изменена след триумфите на сирийските държавни войски с поддръжката на Русия, Иран и Хизбула.

В момента държавните сили управляват такива някогашни "скъпоценни камъни " на опозицията като столицата Дамаск, Хама, Хомс, Латакия и Алепо.

Асад съумя да сплоти това, което беше разрушено преди година, написа вестникът.

На фона на вътрешните несъгласия измежду подкрепяните от Съединени американски щати кюрдски и опозиционни на Асад фракции, триумфите им са доста по-скромни и те не могат да бъдат пълноценна опция на режима на Асад, показва изданието.

Дипломатично казано, "руската тройка ", включваща още Иран и Турция, която господства в мирния развой в Сирия, не придава огромно значение на позицията на Съединени американски щати, обобщава The New Yorker.

На 11 декември Путин посети военната база Хмеймим в Сирия, където подреди на съветските войски да бъдат оттеглени до непрекъснатите им пунктове за позициониране в Русия. Той означи, че съветските въоръжени сили и сирийската войска "са победили най-ефективната група интернационалните терористи в продължение на две години ".

Путин добави, че в случай че бунтовниците "отново вдигнат главите си, ще ги ударим с такива удари, които те още не са виждали и сънували ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР