Адекватният прием на витамин D оказва положителен ефект върху функционирането

...
Адекватният прием на витамин D оказва положителен ефект върху функционирането
Коментари Харесай

Тези симптоми издават дефицит на витамин Д

Адекватният банкет на витамин D оказва позитивен резултат върху действието на имунната система.

Списание Nutrition Research разгласява резултатите от изследване, съгласно което дефицитът на витамин D е доста по-често срещан проблем, в сравнение с множеството хора си мислят. Учените стигат до извода, че повече от 40% от възрастните се сблъскват с този проблем.

Коментираният витамин освен усъвършенства действието на имунната система, само че и контролира равнището на калций в кръвта, което е жизненоважно за здравето на костите.

Учените настояват, че дефицитът на витамин D се демонстрира по разнообразни способи. Те разпознават три основни параметъра.

Умора

Според данните, оповестени в списанието Medicine, дефицитът на витамин D способства за непрекъсната отмалялост, уязвимост, главоболие и меланхолия. Това се дължи на обстоятелството, че той извършва функционалността на централен регулатор на доста хормони в нашето тяло.

Болка в костите

Този витамин играе доста значима роля за положението на костите, а неговият недостиг предизвика понижаване на костната маса, развиване на остеопороза и други проблеми, произлизащи от нейното съкращаване.

Мускулни конвулсии

Също по този начин учените са открили, че съответното количество витамин Д е витално значимо за поддържане на положително положение на мускулите: неналичието му води до болежка, конвулсии, мускулна уязвимост и чести контузии. 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР