Абсолютният дебютант Живко Роков спечели убедително надпреварата при средно напредналите

...
Абсолютният дебютант Живко Роков спечели убедително надпреварата при средно напредналите
Коментари Харесай

Абсолютен дебютант грабна купата при средно напредналите в Петия вечерен турнир на ИТЛ


Абсолютният дебютант Живко Роков завоюва безапелационно конкуренцията при приблизително напредналите в Петия вечерен шампионат на Интерактив тенис. На финала на Централния корт в Националния тенис център той победи Александър Александров с 2:0 сета (4:1, 4:1). Мачът предложи забавни разигравания и сподели, че опитът в надпревари не е наложително изискване, с цел да се печелят купи.

- Това беше първият ми шампионат в ИТЛ и ми донесе първата купа на надпревари – сподели след успеха Живко. – Реших да се включа при приблизително напредналите, тъй като играя от дълго време и обичам спорта. Доволен съм от решението си, оказа се, че шампионатът е доста прелестен. Срещна ме с нови хора, а организацията беше на равнище. Успях да печеля с самообладание и с воля да направя един удар повече от противника. Бях подготвен да разкарвам, до момента в който взема точката. Играх сковано, тъй като за пръв път вземам участие в шампионат. И макар че е аматьорски, не можах да се отпусна. Не проявявах експанзия и не пресилвах ударите. Бях съсредоточен от самото начало и може би желаех успеха повече от Александър. Бих взел участие отново в шампионатите на ИТЛ, изключително в 500, само че мачовете са доста и би трябвало да се посветиш на това. Благодаря на уредниците за готината опция да се събираме около спорта, да претърпяваме концепцията, че участваме в шампионат като в професионалния тенис.

От 4 юни Интерактив тенис ще даде опция на повече от 90 дилетанти от София да се допрян до професионалния тенис в първия Мастърс на лигата за 2018 година Срещите от Лото София Мастърс 2018 ще се играят във формат 2 от 3 сета, в съвършени условия на кортовете на Българския народен тенис център, със арбитър на клетка и нови топки. Полуфиналите и финалите ще се проведат на Централния корт в Борисовата градина със арбитър на стол. За трофея и за премиите на спонсора на лигата „ Спорт хранилище “ ще спорят опитни играчи като Радослав Владимиров, Едиз Батран, Калин Кънчев, Милен Германов, Петьо Борисов и Никола Милев. Повече детайлности за най-голямата аматьорска тенис лига в България и идния Лото София Мастърс 2018 можете да намерите на уеб страницата на Интерактив тенис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР