98-годишният Кирил Стоянов успя да пребори коронавируса, след като прекара

...
98-годишният Кирил Стоянов успя да пребори коронавируса, след като прекара
Коментари Харесай

Жажда за живот: Да пребориш COVID-19 на 98 години

98-годишният Кирил Стоянов съумя да пребори ковид, откакто прекара две седмици под грижите на екипа на Клиниката по пулмология и фтизиатрия във ВМА, оповестиха от лечебното заведение.



Той кара COVID-19 приблизително тежко, като минава през разнообразни признаци – дихателна непълнота, белодробно засягане и сърдечно-съдови проблеми.

„ Войната – забележима или не, е ужасна работа “, споделя на излизане от Коронавирус зоната мъжът, който е капитан от запаса и деец от Втората международна война.

Снимка: ВМА

„ 15 дни аз прекарах измежду един екип с доста висок разсъдък, благодаря ви за вниманието и грижите – и за мен, и за околните ми. През годините ВМА се грижи освен за мен, само че и за цялото ми семейство, а сегашният й шеф – военачалник Венцислав Мутафчийски, ме е оперирал от херния преди доста години. Благодаря ви, младежи, за всички грижи. Пожелавам ви доста триумфи и да достигнете сияйните върхове на науката, където има място единствено за най-упоритите и най-борбени, каквито сте и вие, споделя разгорещено Кирил преди да се раздели с „ ангелите в бяло”, споделя на медиците Стоянов.

Снимка: ВМА

Според него протичащото се сега в международен мащаб с разпространяването на коронавирусната зараза е голяма опция за развиване на науката и не трябва да се изпуска.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР