„95% от проблемите на киберсигурността са заради неволна човешка грешка.

...
„95% от проблемите на киберсигурността са заради неволна човешка грешка.
Коментари Харесай

Ева Майдел: 95% от проблемите на киберсигурността са заради човешка грешка

„ 95% от проблемите на киберсигурността са поради неволна човешка неточност. Повишаване на публичната информираност е от извънредно значение. “, съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на конгрес на високо ниво отдаден на предварителната защита и битката с кибер закононарушения. Събитието се организира във вторник, 27 февруари 2018 година, в изпълнителния център на Майкрософт в Брюксел.

„ От ранна възраст се учим по какъв начин да пресичаме вярно и по какъв начин да съблюдаваме съществени правила на сигурност във физическия свят. 44% от европейците нямат съществени цифрови умения, а в свят, в който всеки е обвързван с интернет би трябвало да имаме и съответни познания и умения за отбрана и самоотбрана в онлайн пространството “, разяснява още българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП). Майдел взе участие в спорен панел, засягащ тематиката за интернет на нещата, като мотор на цифровата промишленост. Участниците се сплотиха към концепцията, че кибер заканите са световни и е нужен съгласуван метод сред всички страни.

Сред главните представители на форума бяха Еврокомисарят отговарящ по въпросите на сигурността Джулиан Кинг, министърът по цифрови въпроси на Полша Кристоф Шуберт, както и заместител ръководителя на българската организация за електронно ръководство Красимир Симонски. Конференцията има за цел да събере на едно място гледните точки на промишлеността, представители на НАТО, Европейски Съюз и държавите-членки, с цел да се разпознават съответни дейности за обезпечаване на кибер сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР