9 нови паркинга, 7 от които са за по 50

...
9 нови паркинга, 7 от които са за по 50
Коментари Харесай

9 нови паркинга направиха за година в „Северен”, през 2023-а обновяването пред блоковете продължава

9 нови паркинга, 7 от които са за по 50 коли, 15 детски площадки, две проектирани детски градини – това съумя да направи регион „ Северен ” за последната година с бюджета, с който разполага.
Прочетете още
„ През предходните години имахме по 600 000 лв., тази  2022-а той бе близо 1 млн. лв.. Опитваме се да обърнем внимание на първо място на междублоковите пространства и пред входовете на хората. Парите в никакъв случай не стигат, само че вършим каквото можем с наличните ” съобщи районният кмет Стоян Алексиев.  

„ Където е допустимо вършим паркоместа, в случай че хората желаят – слагаме скоби. За задачата би трябвало над 50% от живеещите да са съгласни и предвиждаме зоната ”, сподели Алексиев.  Живеещи в квартал Гагарин се оплакаха, че от година са пуснали искане за изработката на паркинг със скоби на кръстовището на ул. „ Достоевски ” с продължението на бул. „ България ”, казусът е в това, че непрекъснато там стопират служебни коли. И до този миг към момента няма никакъв резултат.

„ По разпоредба не можем просто да отидем и да сложим скоби. Трябва да облагородим пространството първо, както споделих – бюджетът ни е стеснен.  Мястото е планувано за възобновяване и слагане на скоби, само че първо би трябвало да забележим какви средства ще ни се провиснал от бюджета, когато го гласоподават. В съседство на „ Достоевски ” 2 и 4 направихме паркинг. Друг подобен в зоната бе и на ул. „ Галилей ”, където асфалтираме метода и оправихме тротоара. Правим и детска площадка на ул. „ Благовест ” 2-4 ”. Инвестирахме доста средства в тази зона и ще продължим. Не може обаче всичко да създадем незабавно ”, сподели районният кмет.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР